Donar 2 verliest derby

Laatst geupdate: maandag 25 maart 2024

In de Promotiedivisie traden de mannen van coach Lechner aan tegen stadsgenoot Scylla, een onvervalste derby dus. Aan de zijde van Donar ontbrak Gijs Deekens vanwege een enkelblessure, bij Scylla konden Rico Bakker en Olaf de Vries niet aantreden.

Voor een volle tribune won Donar de sprongbal waarna Saverio Lisci meteen een rake driepunter door de ring liet gaan: 3-0. Het antwoord van Scylla liet niet lang op zich wachten: een 0-7 run zorgde voor een 3-7 voorsprong. Vijf punten op rij van een sterk spelende Olivier Sipkens betekende een 8-9 tussenstand. Schutter Rik Smid zorgde met zijn 2e driepunter voor 8-12 waarna coach Lechner zich genoodzaakt zag om een time out te nemen. Meteen na de time out schoot Oliver Sipkens zijn 2e driepunter raak: 11-12. Stand na het eerste kwart 12-16.

Het begin van het tweede kwart was voor Scylla. Binnen enkele minuten zuivere speeltijd stond er een stand van 16-23 op het scorebord en moest coach Lechner al zijn 2e time out nemen om zo zijn mannen weer scherp te krijgen. Dit lukte: met name inside werd er nu meer gescoord. Jasper Puister en U19 speler Thijs Heuker zorgden voor de nodige punten. Stand bij rust: 27-28. Een tegenvaller voor Donar is dat Délé Adetunji zich verstapt tijdens een actie naar de ring. Uit voorzorg blijft hij in de tweede helft aan de kant.

Het derde kwart was overduidelijk voor Scylla. Zowel inside als van achter de driepuntslijn werd er makkelijk gescoord. De kwartscore van 4-17 is veelzeggend en zorgt voor een 31-45 tussenstand na 30 minuten zuivere speeltijd.

Donar probeert zich aan het begin van het vierde kwart terug in de wedstrijd te knokken. Een rake driepunter van Jelte Mast zorgt voor 35-47 maar rake driepunters van Nick Domhof en Sander de Roos doen Scylla weer uitlopen: 35-53. Hierna worden scores uitgewisseld en speelt Scylla geroutineerd de wedstrijd uit. Eindstand: 58-68.

Scores: Olivier Sipkens 14, Jasper Puister 11, Jelte Mast 11, Lars Jung 8, Thijs Heuker 4, Saverio Lisci 3, Shamar Dormoy 3, Joran Triemstra 2, Nevin Muntslag 2.

Zaterdag 6 april staat er een uitwedstrijd voor Donar 2 op het programma als er in Veghel aangetreden wordt tegen Attacus.