Donar 2 herstelt zich sterk

Laatst geupdate: donderdag 26 oktober 2023

Afgelopen weekend trad Donar 2 in de eerste ronde van het nationale bekertoernooi aan tegen Sportiff Grasshoppers uit Katwijk dat net als de Groningers ook uitkomt in de Promotiedivisie. In de competitie stonden beide teams al eens tegenover elkaar en waren zij aan elkaar gewaagd al slaagde Donar 2 er toen in de laatste minuten in om de wedstrijd winnend over de streep te trekken.

dsc_3817-1698329791.JPG

Het was zaak voor de mannen van coach Lechner om de wedstrijd scherp te starten, iets wat de afgelopen drie wedstrijden niet was gelukt waardoor er telkens het eerste kwart tegen een forse achterstand aan werd gekeken. De Katwijkse tegenstander kon, door ziekte en blessures, slechts zeven spelers opstellen daar waar de Groningers alleen Jelte Mast misten vanwege ziekte.

Het begin van de wedstrijd was in ieder geval voor Donar: een steal plus dunk van Shamar Dormoy en een score van Lars Jung zorgden voor een 4-0 start. Grasshoppers was niet onder de indruk en speelde snel basketball waarbij het agressief de basket aanviel. Bij een 10-16 tussenstand ziet coach Lechner zich dan ook genoodzaakt om een time out te nemen en zijn spelers toe te spreken. Dit werpt zijn vruchten af getuige de 14-6 sprint die de Groningers vervolgens plaatsen: 24-22. Deze keer is het Grasshoppers dat zich genoodzaakt ziet om een time out te nemen. Na het eerste kwart staat het 28-25.

Het tweede kwart is overduidelijk voor Donar 2. Door goed en gevarieerd teamspel komen er in deze periode maar liefst zeven verschillende Donar spelers tot scoren. De verdediging wordt ook aangescherpt waardoor het tweede kwart met maar liefst 27-15 wordt gewonnen. Hoogtepunt was wel de geweldige full court drive én score in de laatste seconden van Délé Adetunji: 55-40 bij rust.

Coach Lechner hamerde er in de rust bij zijn spelers op dat zij dezelfde inzet en energie in het derde kwart moesten laten zien. Dit lukte: bij een 57-44 tussenstand in het begin van het derde kwart werd er een overtuigende 14-0 run geplaatst waardoor er een 71-44 voorsprong op het scorebord stond. Hiermee was de wedstrijd wel gespeeld al siert het beide teams dat er nog anderhalve kwart prima en aantrekkelijk basketbal werd gespeeld. Eindstand: 106-67 waarmee Donar 2 overduidelijk door is naar de volgende ronde in het bekertoernooi. Maar liefst vijf Groninger spelers kwamen in de dubbele cijfers.

Scores: Délé Adetunji 20, Joran Triemstra 17, Lars Jung 15, Gijs Deekens 13, Shamar Dormoy 11, Olivier Sipkens 9, Evaggelos Atlassis 8, Saverio Lisci 7, Nevin Muntslag 6.

De volgende wedstrijd voor Donar 2 is de competitiewedstrijd tegen Rotterdam Basketbal op zondag 5 november om 15.00 uur in de Willem-Alexander Sporthal op Zernike.