Nieuws

Den Helder Suns weer geen partij voor Donar

Laatst geupdate: zaterdag 09 december 2023

Donar moest het in deze wedstrijd stellen zonder de licht geblesseerde Karolis Babusis en de langdurig geblesseerde Sam van Oostrum (beide schouder). Den Helder Suns was geen grote hobbel en werd met 75-51 teruggewezen.

whatsapp-image-2023-12-09-at-19.41.48.png

Donar

75
zaterdag 9 december, 19:30

Den Helder Suns

51
Donar
Den Helder Suns
Punten Fouten Steals Rebounds Assists
Q1
Q2
Q3
Q4
Donar 75 20 10 34 18
18
14
22
21
Den Helder Suns 51 21 3 29 11
10
14
11
16

Zoals de meeste duels in deze fase van de BNXT League moest ook deze ontmoeting als het even kon door Donar worden gewonnen. Het eerste duel tussen deze teams eindigde in een eenvoudige overwinning voor Donar, dus wat dat betreft konden de 3000 toeschouwers met een gerust hart aan de wedstrijd beginnen.

In de beginfase leken beide teams het verdedigen even in de ijskast gezet te hebben, maar na de 8-2 tussenstand werd het toch iets serieuzer in dat opzicht, hoewel Den Helder Suns een paar maal makkelijk mocht aanleggen van dichtbij. Nadat Donar rond de periodewisseling een paar keer wat gas gaf met een maximale voorsprong van 12 punten tot gevolg, zakte de wedstrijd weer in en werd het spelbeeld rommelig. Positief was het prima spel van Sander Hollanders in deze fase en de speeltijd voor Délé Adetunji en Lars Jung. Rust 32-24.

In het derde kwart werd het verschil gemaakt. Donar kon enkele malen achter elkaar goed doorkomen. Mede door het slechte schieten van de tegenstander ontstond er meer ruimte, die de thuisploeg goed benutte. Van 45-35 werd het 54-35 en daarmee was het Helderse verzet wel gebroken.

In het vierde kwart konden de Suns enigszins bijblijven maar maakten verder niet veel indruk, of het moest zijn door de twee time-outs die de Helderse coach Daniel Nelson in de laatste 45 seconden (!) nam. De irritatie daarover bij publiek en team werd mooi geïllustreerd door de rush van John Meeks over het hele veld, afgerond met een knetterende dunk.

De einduitslag van 75-51 gaf het krachtsverschil uiteindelijk goed weer. Met 18 punten van Sander kon hij zeker tevreden zijn. Met de 15 minuten speeltijd van Lars en Délé (6p) en een flinke hoeveelheid uit te delen handtekeningen aan de vele jonge fans was het ook voor deze beide heren een bijzondere avond.

Aanstaande donderdag speelt Donar voor de beker tegen Landstede Hammers. Om 19:30uur is de heenwedstrijd in Martiniplaza. Mis het niet!

Deel op social media

Meld je aan voor de

Donar Nieuwsbrief

Donar gebruikt cookies (en andere technieken) en verzamelt daarmee informatie over het gebruik van de website, onder andere om deze te analyseren en te verbeteren.

Accepteren