26
26
21
21

Donar begint lekker aan de wedstrijd. Brutaal neemt het de voorsprong via een 5-0 run. Het duurt even voor de bezoekers het vizier hebben scherpgesteld, maar ongeveer halverwege het eerste kwart weten ze langszij te komen bij de stand 8-8. Donar kan dan lang in de buurt blijven, maar moet aan het eind van het eerste kwart een achterstand van 5 punten toestaan (21-26).

Gedurende het tweede kwart weet Filou de voorsprong uit te breiden, maar Donar blijft hard werken, scoort ook regelmatig, maar kan niet voorkomen dat de achterstand bij rust groter is geworden (39-52).

Beide ploegen blijven lang in de kleedkamer. Filou begint beter aan het kwart, maar Donar geeft niet op. Als de voorsprong van de Belgen is opgelopen naar 20 punten (43-63), gaan de schouders er nog een keer onder bij de Groningers. Na een drietje van Karolis Babusis, twee scores van John Meeks en een lay-up van Theo John, staat Donar op 9 punten achterstand. Het publiek leeft met de ploeg mee en vuurt hen hartstochtelijk aan. Dan laat Oostende toch weer de klasse zien, die de ploeg in huis heeft. Met o.a. een dunk van Gillet komen de Belgen weer op 16 punten voorsprong. Het kwart wordt afgesloten bij de stand 54-73.

Donar gooit nog een keer alle energie in de strijd, maar dit komt de zuiverheid niet ten goede. Goed uitgespeelde aanvallen worden niet succesvol ten einde gebracht en langzamerhand raken de accu's leeg. De wedstrijd is gespeeld en de eindstand wordt met 68-94 bereikt.

topscorers: Theo John en David Gabrovsek met 13 ptn. en Kjeld Zuidema met 12 ptn.

rebounds: Sander Hollanders 5, John Meeks 5, Theo John 4.

Assists: Nick Tomsick 5, Sander Hollanders en John Meeks 3.

Volgende wedstrijd is uit tegen Hubo Limburg United op vrijdag 5 april 2024.