Nieuws 24 juni 2019

Het waren drie weken van evalueren en een nieuwe koers uitzetten. Zoals Erik Braal het al in het interview (Gemist? Kijk hier) formuleerde, we zetten één stap achteruit om vervolgens twee stappen vooruit te zetten. Het plan dat hij daarvoor samen met de technische staf heeft gemaakt is gericht op de ambitie om de komende jaren het basketbal in Nederland te domineren, en om het hoofdtoernooi van de Basketball Champions League te halen. Dit betekent ook dat we gaan bouwen aan een nieuw team. Met heel veel dank en respect voor alle prachtige jaren en vele titels en records nemen we afscheid van Arvin Slagter, Sean Cunningham, Lance Jeter, Drago Pašaliç, Teddy Gipson, Rienk Mast, Tim Hoeve en Grant Sitton. Deze spelers, en de meeste van hen seizoenen achter elkaar, hebben Donar de grootste successen in haar historie bezorgd. We zijn hen daarvoor grote dank verschuldigd en wensen hen veel succes toe voor de toekomst!

Met het vastleggen van Meindert, en Jason vorige week en met de doorlopende contracten van Shane en Thomas worden de eerste contouren van het nieuwe team zichtbaar. Veel mooie namen staan nog op ons verlanglijstje. De komende week hopen we de eerste nieuwe spelers te kunnen presenteren. Recent is bekend geworden dat een andere icoon binnen Donar afzwaait: Luc Mulder, onze zeer gewaardeerde verzorger, die vele jaren actief was binnen de club. We zullen bij de start van het komende seizoen op gepaste wijze afscheid van hem nemen.

Het was ook de week van de vele BBQ’s met napraten over het oude en vooruitkijken naar het nieuwe seizoen. Zowel de Supporters Vereniging, de business club (BBC) als de vrijwilligers kenden gezellige bijeenkomsten met dank aan de gastheren en -vrouwen die ons weer op voortreffelijke wijze voorzagen van een hapje en meerdere drankjes. We hebben ook het afgelopen jaar weer veel supporters naar onze thuiswedstrijden weten te trekken, 120060 in totaal, gemiddeld 3532 per wedstrijd. Vorig seizoen was het gemiddelde 3384, maar dat was met twee wedstrijden buiten MartiniPlaza, tegenover dit jaar één. T.o.v. van het vorige seizoen deden de Europese wedstrijden het iets minder, maar scoorden de play offs een stuk beter.

De vooruitzichten voor het nieuwe seizoen zijn ook weer prima. De kaartverkoop ligt op schema met inmiddels 1620 verkochte seizoenkaarten en de BBC bloeit als nooit tevoren en groeit maar door. Dit resulteert in een, door de Raad van Toezicht, goedgekeurde begroting van ca. €1,9 miljoen. Zoals gebruikelijk zullen we een beknopte versie hiervan binnenkort weer op onze website plaatsen.

Vrijdag is ook bekend geworden dat wij toegelaten zijn tot de voorrondes van de Basketball Champions League, waarmee wij ons gelukkig ook voor komend seizoen weer verzekerd hebben van Europees basketbal. Alle niet direct geplaatste clubs moeten één of twee kwalificatierondes doorlopen. Mochten wij ons niet kwalificeren dan stromen wij automatisch door naar de poulefase van de FIBA Europe Cup. Op 4 juli zal de loting plaatsvinden in Zwitserland en weten we wie onze eerste tegenstander wordt. Om het team nog beter voor te bereiden hebben we besloten een week eerder de training aan te vangen dan gebruikelijk. Dit betekent dat we in de week van 18 augustus gaan beginnen. De traditionele openbare training is op 26 augustus, en de eerste oefenwedstrijd zullen we op 30 augustus spelen in Bedum tegen de Groene Uilen. Zodra het volledige oefenprogramma is vastgesteld zullen wij dit met u delen: houd onze website en social media in de gaten! Aan de competitieplanning wordt door het bestuur van de DBL nog volop gewerkt. Op 1 juli moeten alle clubs die mee willen spelen in de DBL voldoen aan de vastgestelde normen om een licentie te verkrijgen en zullen we zien of we de competitie met 9 of 10 teams gaan beginnen.

Rest ons u allen ontzettend te bedanken voor uw steun en inzet aan en voor Donar tijdens het afgelopen seizoen. Ons motto is en blijft #together en we zien u graag terug na een welverdiende en hopelijk zonnige vakantie.

Jannes Stokroos, voorzitter Donar

Altijd op de hoogte blijven? Meld je aan voor onze nieuwsbrief

PARTNERS