Nieuws

Amanze Egekeze nieuwe forward voor Donar

Laatst geupdate: donderdag 15 februari 2024

Donar heeft een overeenkomst afgesloten met Amanze Egekeze voor komend seizoen. Egekeze is geboren op 3 december 1995 in Lake in the Hills, bij Chicago, Illinois. Hij is van Nigeriaanse komaf en heeft zowel de Nigeriaanse als Amerikaanse nationaliteit.

Amanze Egekeze is 2.03 lang en kan zowel spelen op de power forward als de small forward positie. Hij begon zijn carrière bij de Belmont Bruins in Nashville, Tennessee, waar hij vier seizoenen teammate was van Austin Luke.

Na zijn college streek hij neer in Japan, waar hij in één seizoen bij drie verschillende clubs speelde. In het seizoen 19-20 speelde hij voor PAOK Thessaloniki (vooral als small forward) en afgelopen seizoen bij Gries-Oberhoffen in de Franse Pro B. In dat wegens een knieblessure voor hem korte seizoen scoorde hij gemiddeld 10,8 punten en pakte 4,1 rebounds.

Hij kan inside scoren en goed rebounden, maar heeft ook een driepunter in huis, wat hem veelzijdig maakt en lastig te verdedigen.

“Ik heb er zin in! Ik heb met Austin Luke in college gespeeld en altijd contact gehouden. Hij heeft zeker een rol gespeeld bij mijn keuze en de kans om weer samen te spelen sprak me aan”, aldus Amanze Egekeze. “Ik ben een echte teamspeler en winnen staat voor mij bovenaan de lijst. Ik probeer altijd het maximale te geven. Ik denk dat mijn brede inzetbaarheid, mijn intensiteit en focus het team kunnen helpen. Ik verwacht dat we winnen en dat we voor een kampioenschap gaan. Daar is deze club de afgelopen jaren mee bezig geweest en ik wil graag mijn bijdrage daaraan leveren.”

Op dit moment speelt hij selectiewedstrijden voor het Nigeriaanse nationale team onder leiding van Mike Brown. Daar concurreert hij o.a. met oud-Donar speler Stephen Domingo voor een plekje in de uiteindelijke selectie voor de Olympische Spelen. “Eerlijk gezegd wist ik niet dat hij voor Donar had gespeeld. Ik heb hem net ontmoet – een geweldige speler en een good guy.”

Coach Matthew Otten is enthousiast over zijn nieuwe aanwinst:”Hij stond op de lijst van spelers die we in de gaten hielden en toevallig had ik hem zien spelen terwijl ik naar de scouting van Austin zat te kijken. Een fenomenale speler. Hij speelt hard en snel zowel in aanval als verdediging, kan goed schieten, zeker voor zijn lengte en ik heb een goed gevoel bij hem. Door gesprekken met Austin Luke weten we dat hij qua karakter en werklust bij ons gaat passen. Zijn niveau en ervaring zullen ons zeker helpen. Hij maakte deel uit van het Nigeriaanse team dat zich kwalificeerde voor AfroBasket. Hij is een serieuze en professionele vent die ook zijn bijdrage in de kleedkamer zal leveren.”

Deel op social media

Meld je aan voor de

Donar Nieuwsbrief

Donar gebruikt cookies (en andere technieken) en verzamelt daarmee informatie over het gebruik van de website, onder andere om deze te analyseren en te verbeteren.

Accepteren