Nieuws

Albert van der Ark overleden

Laatst geupdate: woensdag 15 november 2023

Een Donar-icoon met een lange staat van dienst is ons ontvallen. Albert van der Ark heeft met zijn vele jaren als speler en bestuurslid een onuitwisbare indruk achtergelaten.

albert-vd-ark.png

In drie periodes (81-83, 86-88, 91-95) maakte hij indruk met zijn onorthodoxe speelstijl. Hij was deelgenoot van historische momenten, waaronder het eerste kampioenschap en de overwinning op Maccabi Tel Aviv.

Het Donar-virus had hem na het einde van zijn spelersloopbaan nog niet verlaten, want in 2002 was hij terug als bestuurslid technische zaken. Hij wilde absoluut het hoogst mogelijke met Donar bereiken. De komst van Ton Boot als coach was dan ook zeker geen toeval, evenmin als de sterke band die hij met de succescoach had. Twee landskampioenschappen en twee bekerwinsten waren de oogst van zijn bestuursperiode. Hij was de verpersoonlijking van de echte topsportmentaliteit en had daarmee succes. Hij effende zodoende de weg voor zijn opvolger Martin de Vries en staat daarmee ook aan de wieg van de latere succesperiode.

Rond de jaarwisseling 2011/2012 was het voor de bestuurder Albert van der Ark genoeg geweest. Zijn sportieve erfenis werd onder meer voortgezet door zijn zoon Yannick, die ook vier seizoenen voor Donar uitkwam.

Op allerlei manieren is de nalatenschap van Albert nog steeds zichtbaar binnen Donar en het Nederlandse basketbal. Donar is hem zeer dankbaar voor deze belangrijke bijdrage. Wij wensen zijn familie en andere nabestaanden veel sterkte bij de verwerking van dit grote verlies.

 

Deel op social media

Meld je aan voor de

Donar Nieuwsbrief

Donar gebruikt cookies (en andere technieken) en verzamelt daarmee informatie over het gebruik van de website, onder andere om deze te analyseren en te verbeteren.

Accepteren