8
21
6

Dimitri Maconda en Kaleb Warner waren weer present voor de gasten. Gezien dit feit en de vorige ontmoeting tussen beide teams mocht gerekend worden op een spannend duel en dat werd het.

Het eerste kwart ging gelijk op. Waar de scores bij de thuisploeg redelijk verdeeld waren, was Warner bij de Leeuwarders moeilijk af te stoppen met acht punten in dit kwart. Dat lek dichtte Donar effectief in deel twee, maar daar stond tegenover dat de mannen van Andrej Stimac weliswaar de ring prima konden vinden, maar vervolgens heel veel zeker lijkende kansen niet wisten te verzilveren.

Zodoende stond er bij rust na een 9-8 periode een totale stand van 28-25 op het bord.

Alsof dat niet dramatisch genoeg was, plaatsten de Friezen een 0-12 run direct na de rust. Het leek alsof de bal domweg niet van plan was door de vijandelijke ring te gaan, terwijl het zelfvertrouwen bij de gasten groeide met de minuut.

Gelukkig was er nog steeds Karolis Babusis, die Donar op gepaste afstand in de race hield. Die rol werd later overgenomen door John Meeks. Aan het eind van het derde en het begin van het vierde kwart scoorde hij vijf maal op rij, waarmee hij zo’n beetje eigenhandig Donar terugbracht naar een behapbare achterstand. Jordy Kuiper kwam de eer toe de thuisploeg voor het eerst weer op voorsprong te zetten. Uiteindelijk stond het 53-52 met nog 25 seconden te gaan. Dat was het moment dat Sander Hollanders, die tot dan toe een hatelijke “nul” achter zijn naam had staan, zijn enige rake driepunter produceerde. Daarmee gooide hij de wedstrijd in het slot, want LWD Basket was niet in staat in de resterende tijd iets nuttigs met de bal te doen.

Het was zeker geen hoogstaand duel, maar het was zeer positief dat het team als eenheid bleef spelen en nooit opgaf. Wat dat betreft kan met vertrouwen worden uitgekeken naar de volgende ontmoeting, aanstaande zaterdag tegen Den Helder Suns.