Zorg En Zekerheid Leiden vs Donar › Donar

Donar voor de zevende maal KAMPIOEN!

Not in our house, klonk het al een poos in Leiden. Het wordt als vernederend ervaren als de tegenstander in de eigen hal het netje af mag knippen. Toch is dat wat er gebeurt. Donar is voor de zevende maal kampioen van Nederland! Met een clean sweep zelfs!

Aanvankelijk leek het niet al te moeilijk om de vierde wedstrijd van ZZ Leiden winnend af te sluiten. De rust werd namelijk bereikt met maar liefst 20 punten verschil. Donar schoot met scherp en de Leidse verdediging was niet op orde.

Maar iedereen die het Leidse basketbal een beetje volgt weet dat de ploeg in eigen hal enorme runs kan maken. Heeft de ploeg momentum dan gaat bij de tegenstander veel fout. En zo gebeurt het Donar ook. De voorsprong slinkt zienderogen naar nog slechts 6 puntjes. Coach Braal raadt zijn ploeg aan toch vooral terug te gaan naar het echte Donar-basketbal: het rondpassen van de bal en de open man zoeken. Dat blijkt succesvol. De Leidse ploeg moet dan vluchten in een stop-de-klok-spelletje. Maar het is te laat en de energie raakt op. Donar wordt in Leiden kampioen in de Vijf Meihal en neemt sportief wraak voor de finale-nederlaag van 2011.

Voor een verslag: klik hier.

Voor de stats: klik hier.

Voor de wedstrijd terug kijken: klik hier.

 

Laatste nieuws

Download het speelschema

Mis geen wedstrijd meer! Importeer dit bestand in Google Calendar, Outlook of Calendar.

Download het speelschema

Wil je niets missen van Donar?

Meld je aan voor de maandelijkse nieuwsbrief van Donar