Donar vs Zorg En Zekerheid Leiden › Donar

Donar op championship point

Zo vlotjes als in de eerste wedstrijd van deze finaleserie ging het allemaal niet, maar echt in gevaar kwam de voorsprong voor Donar ook niet. De eindstand 80-69 zei wat dat betreft voldoende.

Donar kwam als een speer uit de startblokken en nam snel een flinke voorsprong. Leiden stond erbij en keek ernaar, want het was weer rennen geblazen, het geliefde Groningse spelletje. Het duurde tot in het tweede kwart eer ZZ Leiden enigszins aansluiting kon vinden. En dat gebeurde niet doordat Leiden zo effectief was in hun aanval, integendeel. Maar aan de kant van Donar ontstond wat de geschiedenisboeken in zal gaan als de Grote Droogte. Bijna 7 minuten lang wist de thuisploeg er slechts één vrije worp in te mikken, totdat de ban gebroken werd en er alsnog 33-26 op het bord verscheen.

In het derde kwart liep Donar nog wat verder uit. Verdedigend zag het er allemaal nog steeds prima uit wat de Groningers deden en dat was ruim voldoende. Alleen het slotbedrijf bracht nog wat spanning toen de gasten tot 5 punten terug konden komen, doordat Donar toch wat verslapte.

Wie anders dan Jason Dourisseau, wederom de uitblinker van de avond, zorgde voor de broodnodige afstand tussen beide teams en die voorsprong bleef tot het eind intact. Donar staat dus op championship point en moet aanstaande dinsdag in Leiden winnen om zich landskampioen te mogen noemen.

Wanneer u in statistieken geïnteresseerd bent kunt u hier terecht. Voor meer wedstrijdverslag verwijs ik u graag naar de DBL-site.

Onze excuses voor het slechte geluid bij Donar TV. Zet het hard!

Donar TV na de 3-0 tegen ZZ Leiden

Donar TV na de 3-0 tegen ZZ Leiden

Laatste nieuws

Download het speelschema

Mis geen wedstrijd meer! Importeer dit bestand in Google Calendar, Outlook of Calendar.

Download het speelschema

Wil je niets missen van Donar?

Meld je aan voor de maandelijkse nieuwsbrief van Donar