Zorg En Zekerheid Leiden vs Donar › Donar

Braal zet Donar aan tot zege in thriller.

Wedstrijd twee in de DBL Play-Offs was niet bestemd voor mensen met een zwak hart. ZZ Leiden speelde met een enorme wil om te winnen en sloot het eerste kwart dan ook af met een voorsprong. Dat kon het doen omdat de defense bij Donar nogal wat gaten vertoonde en aanvallend was de zo gelauwerde passing game ver te zoeken. Het was eerder een isolation game te noemen of run and gun. Het schotpercentage bleef bovendien laag aan Groningse kant. Wat keek coach Braal kwaad toen de rust in ging met een 9 punten achterstand. Geen wonder: het hele jaar werd er gepasst, nu ineens was het ieder voor zich, te zien aan het geringe aantal assists.

Na de thee hadden de niet mis te verstane woorden van coach Braal effect. De verdediging ging dicht, hetgeen leidde tot balverliezen aan Leidse kant. Dat resulteerde in een inhaalrace. Het was Bradford Burgess die Donar voor het eerst op voorsprong zette met een driepunter (49-50). Leiden verloor in het derde kwart de wedstrijd met een 25-8 in het voordeel van de gasten. Toen Worthy De Jong van ZZ Leiden de ene na de andere steal pakte gelastte Braal minder te dribbelen en de bal nog meer het werk te laten doen. De Randamie bracht zijn ploeg nog dichtbij (67-75), maar het stop-de-klok spelletje was voor Leiden niet meer succesvol. Het was heet in de Vijf Meihal en dat niet alleen qua temperatuur. Vechtbasketbal bracht Donar op 2-0 in de serie.

De stats: klik hier.

Het verslag: klik hier.

Laatste nieuws

Download het speelschema

Mis geen wedstrijd meer! Importeer dit bestand in Google Calendar, Outlook of Calendar.

Download het speelschema

Wil je niets missen van Donar?

Meld je aan voor de maandelijkse nieuwsbrief van Donar