Donar vs Zorg En Zekerheid Leiden › Donar

Donar deelt eerste tik uit aan ZZ Leiden

Donar speelde een overtuigende eerste wedstrijd in de finale om het landskampioenschap. Zorg en Zekerheid Leiden werd MartiniPlaza uitgeveegd met 105-66 en mag nu de wonden gaan likken.

Donar ging aarzelend van start, of was het juist ZZ Leiden dat uit de startblokken schoot? In elk geval nam Leiden brutaal een voorsprong onder aanvoering van de fanatieke Carrington Love. Love had blijkbaar iets te bewijzen, want de snelle guard was overal en bovendien zo ongeveer de enige van zijn ploeg die scoorde. Dat kon natuurlijk niet lang doorgaan en dat bleek in het tweede kwart. Van 26-29 werd het in korte tijd 37-29 en Donar ging vol stoom door naar de ruststand van 56-38.

Na de rust gaf de thuisploeg nog eenmaal vol gas en onder aanvoering van een weergaloze Jason Dourisseau werd het verschil getild naar bijna 30. De strakke Groningse verdediging deed z'n werk uitstekend en Leiden was niet in staat de vele fast breaks uit rebounds en steals af te stoppen.

Sommige aanvallen waren om te smullen: de bal ging snel rond en de vrije man werd steeds gevonden. Donar kon daardoor tegen een hoog percentage afwerken (14 op 30 driepunters).

Het slotkwart werd gebruikt om het verschil nog iets uit te bouwen en de youngsters in stelling te brengen, die van de gelegenheid goed gebruik maakten.

Het staat in de best of seven nu dus 1-0. Over minder dan 48 uur mogen de teams proberen elkaar te verrassen met nieuwe tactische vondsten. Tot ziens in de vijf meihal!

Meer verslag? Kijk dan op de DBL-site.

Voor de stats kunt u hier terecht.

Donar TV na de eerste finalewedstrijd (105-66) 220518

Donar TV na de eerste finalewedstrijd (105-66) 220518

Laatste nieuws

Download het speelschema

Mis geen wedstrijd meer! Importeer dit bestand in Google Calendar, Outlook of Calendar.

Download het speelschema

Wil je niets missen van Donar?

Meld je aan voor de maandelijkse nieuwsbrief van Donar