Aris Leeuwarden vs Donar › Donar

Donar maakt het verschil in derde kwart tegen Aris.

Vermoeid na de gisteren verloren wedstrijd tegen ZZ Leiden en het vooruitzicht van de belangrijkste wedstrijd van het jaar tegen Reyer Venezia reist Donar vandaag richting het Kalverdijkje voor de derby tegen Aris Leeuwarden. Het woord moe is gevallen en dat toont zich op het veld. Donar schiet tegen een zeer laag percentage, de aanvallen zijn traag en de verdediging is in de eerste helft als een open huis. Zo wint Aris het eerste kwart en een tweede kwart van 7 tegen 7 is alles zeggend.


In de tweede helft moet het anders bij Donar. Vertaald betekent dat strakker verdedigen en kansen afmaken. De Groningers winnen het derde kwart ruim, via een 13-0 run, en leggen daarmee de basis voor de winst. Het laatste kwart kan freewheelend worden volgemaakt. Daarin laat Rienk Mast een prachtig block zien en een driepunter en ook Sjoerd Koopmans komt tot scoren. Als Donar de wedstrijden tegen de ploegen die niet in de top 4 staan wint is de eerste plek in de eindrangschikking zeker gesteld.

De statistieken: klik hier.

 

Laatste nieuws

Download het speelschema

Mis geen wedstrijd meer! Importeer dit bestand in Google Calendar, Outlook of Calendar.

Download het speelschema

Wil je niets missen van Donar?

Meld je aan voor de maandelijkse nieuwsbrief van Donar