Donar vs KK Mornar Bar › Donar

Donar plaatst zich voor de halve finale!

Donar nam direct het initiatief, maar afstand nemen was in het begin lastig. De Montenegrijnen schoten - net als Donar - met scherp. Vooral de backcourt Needham - Vranjes was erg gevaarlijk. Donar scoorde echter makkelijk met 25-20 tot gevolg. In het tweede kwart sloot de verdediging van Donar nóg beter, daarmee spelverdeler Derek Needham tot wanhoop drijvend omdat hij meermaals geen afspeelmogelijkheden vond. De rust 52-34 was dan ook niet geflatteerd.

Na rust ging Donar keihard verder op de Ingeslagen weg. De tussenstand 61-34 was illustratief. Toch gaf Mornar Bar niet op. Vanuit een sterke defensie gingen die kleine mannen helemaal los zodat het verschil terugliep naar 15 punten. Donar herpakte zich en een drietje van Brandyn Curry deed Mornar de das om: 82-61.

Donar kon daarna geconcentreerd naar de eindstreep spelen en haalde zelfs de 100-punten grens: 101-74. Een fantastische teamprestatie, of in de woorden van Curry: een bijzondere wedstrijd van een bijzonder team.

In de halve finale wacht nu de Italiaanse kampioen Umana Reyer Venezia. Donar speelt eerst uit, maar de speeldag is nog niet bekend. Nadere berichten hierover volgen later via de site en social media.

De statistieken van de wedstrijd vindt u hier.

Een uitgebreid verslag vindt u via deze link.

Historie! Donar door naar de halve finale FIBA Europe Cup (met Brandyn, Arvin, fam. Bruinsma en Erik

Historie! Donar door naar de halve finale FIBA Europe Cup (met Brandyn, Arvin, fam. Bruinsma en Erik

Laatste nieuws

Download het speelschema

Mis geen wedstrijd meer! Importeer dit bestand in Google Calendar, Outlook of Calendar.

Download het speelschema

Wil je niets missen van Donar?

Meld je aan voor de maandelijkse nieuwsbrief van Donar