Donar vs Zorg En Zekerheid Leiden › Donar

Donar verovert NBB Beker

In een vrijwel uitverkocht MartiniPlaza traden Donar en Zorg en Zekerheid Leiden aan voor de tweede prijs van het seizoen: de NBB-Beker. Donar ging furieus van start. Een bombardement van driepunters van de thuisploeg liet de Leidenaren kansloos in de eerste periode. Maar liefst 8 op 9 gingen raak. Een ongekende 38-21 kwartstand was het gevolg. Donar wist het verschil in het tweede kwart zelfs nog verder uit te breiden tot 25, alvorens ZZ Leiden iets terug kon doen. De rust 54-34 was toch een redelijke weergave van de verhoudingen op dat moment.

De vraag: gaat het team van Paul Vervaeck nog iets terugdoen na rust, kon direct met ja worden beantwoord. Een veel hogere verdedigende intensiteit (in een zonedefensie) liet de gasten terugkomen, maar dichterbij dan 15 lieten de Groningers het niet komen. Het verschil bleef rond de 20 schommelen en de ontmoeting dreigde even als een nachtkaars uit te gaan, totdat de vlam in de pan sloeg. Toen de wedstrijd halverwege het vierde kwart lang en breed gespeeld was, hield Mohammed Kherrazi het been van Sean Cunningham opzichtig vast, waarop deze reageerde en de boosdoener te lijf wilde gaan. Na uitgebreid overleg - in die tijd hadden Kherrazi en Cunningham het allang weer bijgelegd - besloten de scheidsrechters het enig mogelijke te doen: beide spelers naar de kleedkamer sturen.

Het eindsignaal klonk bij 87-81 en het thuispubliek vierde de overwinning uitbundig. De nog wat sneue Sean Cunningham werd bijkans doodgeknuffeld door zijn teamgenoten. Prijs nummer één is binnen…!

De statistieken van de wedstrijd vindt u hier: http://www.fibalivestats.com/u/NEBF/853076/

Voor een uitgebreid verslag zie http://www.basketballleague.nl/nieuws/3903

NBB Bekerwinnaar 2018! zie de interviews van Donar TV 250318

NBB Bekerwinnaar 2018! zie de interviews van Donar TV 250318

Laatste nieuws

Download het speelschema

Mis geen wedstrijd meer! Importeer dit bestand in Google Calendar, Outlook of Calendar.

Download het speelschema

Wil je niets missen van Donar?

Meld je aan voor de maandelijkse nieuwsbrief van Donar