Donar vs U BT Cluj Napoca › Donar

Donar bezorgt zichzelf prima uitgangspositie

In een zinderend spektakel bewees Donar zichzelf een uitstekende dienst door het Roemeense U-BT Cluj-Napoca te verslaan met 103-76.

Beide teams waren doordrongen van het belang van deze wedstrijd, maar het waren de gasten die profiteerden van een uitstekende defensie en een beetje teveel door Donar weggegeven ruimte. Nadat de thuisploeg aan het eind van het eerste kwart tot op 1 punt teruggekomen was, gaven de Groningers vol gas en stonden bij rust reeds 10 punten voor.

Het derde kwart gaf het beeld dat volgers van Donar wel vaker zien: het gas bleef er goed op, de verdediging sloot als een kluisdeur en gaf de aandringende Roemenen weinig kans. Ergens in het derde kwart probeerde coach Silvasan het nog met enkele verse krachten, maar verder dan schade beperken kwamen de gasten niet.

In het slotkwart bevestigde Donar zijn klasse en ondanks een korte dip wist het de voorsprong verder te vergroten en zelfs de 100-punten grens te passeren. Daarmee heeft Donar een ruime marge voor de return in Cluj, maar coach Braal wees op het gegeven dat de achtste finale nog niet gespeeld is.

Deze winst betekent ook dat Donar met vertrouwen kan bezig gaan met de volgende wedstrijd: de competitie-thuiswedstrijd tegen Forward Lease Rotterdam.

Voor een uitgebreid verslag kunt u terecht op de site van basketballleague: http://www.basketballleague.nl/nieuws/3833

De statistieken vindt u hier: http://www.fiba.basketball/ls/#10857&10915-5-A

 

Donar TV met Hakim Salem, Brandyn Curry, Drago Pasalic en Erik Braal 060318

Donar TV met Hakim Salem, Brandyn Curry, Drago Pasalic en Erik Braal 060318

Laatste nieuws

Download het speelschema

Mis geen wedstrijd meer! Importeer dit bestand in Google Calendar, Outlook of Calendar.

Download het speelschema

Wil je niets missen van Donar?

Meld je aan voor de maandelijkse nieuwsbrief van Donar