Apollo Amsterdam vs Donar › Donar

Donar ontsnapt in Amsterdam

Twee weken stilstaan en Donar begint uiterst roestig aan de wedstrijd in Amsterdam. Met name de verdediging laat veel steken vallen. Donar weet eerst nog wel op een kleine voorsprong te komen, maar Akeel Eduardo brengt de thuisploeg al gauw op voorsprong: 13-12. Bovendien wil Aron RoyÈ tegen zijn oude werkgever hoe dan ook een goede wedstrijd spelen en schiet daarom het ene drietje na het andere raak. Daar staan scores van Brandyn Curry, Evan Bruinsma en Arvin Slagter tegen over. Slagter laat een prachtige turnaround jumper zien, waarna Drago Pasalic met een hookje de achterstand verkleint tot een puntje aan het eind van het eerste kwart.

Drago start met een zelfde actie het tweede kwart. Donar loopt een paar puntjes weg van Apollo, maar het is weer RoyÈ die met een drietje de stand gelijk trekt: 30-30. Prachtig is de rebound plus assist van Rienk Mast op de scorende Teddy Gipson. Max van Schaik en Sean Cunningham wisselen drietjes uit. De defense van Donar laat evenwel veel te veel punten toe aan de Amsterdammers. Driepunters van Cunningham en Dourisseau zijn welkom, maar de deur staat achterin open, waardoor de ruststand bijna gelijk eindigt.

Slordig spel en te weinig felheid op de bal resulteert in een situatie dat de meeste fifty-fifty balls in handen van Apollo vallen (turnovers 12-14). Het is dat Evan Bruinsma weer eens werkbasketbal laat zien. Stoicijns doorploeterend is hij van grote waarde met zijn scores, waaronder een aantal driepunters en rebounds. En ook de hookshotjes van Pasalic zijn dat, die vallen op belangrijke momenten. Op die manier wordt de stroperige game toch winnend afgesloten. De zeer belangrijke wedstrijd tegen Cluj wacht in de play-offs van de FIBA Europecup.

Scores: Bruinsma 21, Cunningham 14, Pasalic 14, Curry 13, Dourisseau 10. Rebounds: Bruinsma 11, Assists: Curry: 8.

Laatste nieuws

Download het speelschema

Mis geen wedstrijd meer! Importeer dit bestand in Google Calendar, Outlook of Calendar.

Download het speelschema

Wil je niets missen van Donar?

Meld je aan voor de maandelijkse nieuwsbrief van Donar