Landstede Basketbal vs Donar › Donar

Donar in NBB Bekerfinale.

Op zondag 18 februari speelt Donar het laatste deel van het drieluik tegen Landstede Basketbal. Ditmaal de return in de strijd om de NBB beker. Landstede staat in het eigen Theater van de sport voor een schier onmogelijke taak met meer dan 44 punten van Donar te winnen. De eerste wedstrijd wisten de Noordelingen naar zich toe te trekken met 95-51. Wederom is het voor Donar lastig dat in alle drie competities waarin wordt meegedaan er andere regels gelden. Dit keer moet Bradford Burgess vanaf de kant toekijken.

Het eerste kwart is er eentje van de driepunters van Donar (Bruinsma, Dourisseau, Cunningham), tegen de tweepunters van Landstede (Dahlman, Gregory). En jawel, ook een Zwolse driepunter van Ralf De Pagter. Voor coach Braal het teken om een time-out te nemen, daar Landstede te gemakkelijk doorkomt en slimme screens zet, waar van achter gescoord wordt. Wat bewezen wordt door de twee drietjes die Gregory en Dorsey-Walker in staat stellen hun ploeg op voorsprong te zetten aan het eind van het eerste kwart.

Het tweede deel is van Donarkant nogal rommelig. Zo zijn er veel turnovers als gevolg van te gehaast spel en slordige passing. Daarmee vergeet Donar zichzelf te belonen. De Groningers heersen in de rebound en komen daardoor veel in balbezit, dat weer verloren gaat door passes die niet aankomen, of worden onderschept. Als het wel goed gaat komen snijdende passes goed aan bij de vrijstaande man onder het bord, maar te vaak landt de bal in handen van de tegenstander. Zo komt de thuisploeg op 29-24 te staan, maar scores van Bruinsma en Cunningham laten de rust toch aanvangen met een bijna gelijke stand.

Het derde kwart kenmerkt zich door trek- en duwfouten over en weer. Er ontstaat zowaar enige animositeit op het veld. De vraag is dan altijd wie het beste uit zo’n fase komt en dat blijkt Donar te zijn. Te zien aan een run van 10 punten. Sean Cunningham speelt dicht bij de ring als een echte 5, terwijl juist center Thomas Koenis vanaf de kop van de bucket driepunters raak gooit. Cunningham strooit nog wat zout in de Zwolse wonden, door een buzzerbeater van verre afstand raak te gooien.

Het laatste deel van de wedstrijd is wederom rommelig te noemen. De inzet van Zwollenaar Jordan Gregory levert de gastheren geen winst op, maar is toch bewonderenswaardig. Hij wordt voor Landstede dan ook topscorer met 29 punten en brengt zijn ploeg dichter en dichter bij Donar. Dat laten de Groningers ook zelf gebeuren door veel balverlies te lijden, en weinig intercepties te plaatsen. Toch komt de winst niet in gevaar en laat jongeling Rienk Mast de laatste score van de wedstrijd aantekenen. 

Donar is door naar de finale van de NBB Beker en moet nu wachten wie de tegenstander wordt. Die moet komen uit de tweestrijd tussen ZZ Leiden en NH Den Bosch.

Scores Donar: Curry 17, Cunningham 14, Bruinsma 13, Koenis 12. Rebounds: Bruinsma 11, Koenis 5.

Foto's: AvdB


 

Laatste nieuws

Download het speelschema

Mis geen wedstrijd meer! Importeer dit bestand in Google Calendar, Outlook of Calendar.

Download het speelschema

Wil je niets missen van Donar?

Meld je aan voor de maandelijkse nieuwsbrief van Donar