Donar vs Landstede Basketbal › Donar

Donar met anderhalf been in bekerfinale

Vanwege de afwezigheid van de van griep herstellende Evan Bruinsma startte Bradford Burgess in de basis. Aan de kant van de tegenstander ontbrak Olaf Schaftenaar.

De score werd geopend door Jason Dourisseau met een driepunter. Donar liet vanaf de start een goeie verdediging zien en die zorgde ervoor dat Landstede basketbal het aanvallend erg moeilijk had. Dat resulteerde dan bijvoorbeeld in een mooie fast break van Donar, prima afgemaakt door JD. 

Burgess' eerste punten kwamen uit vrije worpen en Thomas Koenis tekende voor een onsportieve fout, maar zelfs die had nauwelijks effect want Landstede wist maar één puntje uit deze overtreding te halen. De verdediging van Donar dwong de opponent tot slechte schoten, maar Dorsey-Walker hield Zwolle nog een beetje levend in die fase van de wedstrijd.

Donar liep even uit maar enkele minder scherpe momenten lieten Zwolle scoren, daarmee dit kwart nog een enigszins acceptabele eindstand gevend: 26-13.

De gasten probeerden het in het tweede bedrijf met Dorsey, Schilder en Gregory in het veld, maar ook dat hielp de gasten niks. Donar liep gewoon verder uit, sterker nog: met een aantal driepunters op rij werd het 37-15. Drie puntjes wist de ploeg van Herman van den Belt nog aan het totaal toe te voegen alvorens een lange periode van droogte intrad. 

Het werd 42-18, 44, 46, 48-18 totdat uiteindelijk Noah Dahlman de ban brak met nog 1:40 in het kwart. De ruststand 53-22 sprak boekdelen.

Landstede lag al bijna k.o. in de hoek toen genoemde Dahlman driemaal achter elkaar scoorde en de thuisploeg wat slordigheden liet zien. Coach Erik Braal moest de zaak in een time-out rechttrekken, maar toch produceerde Donar nog een 24 seconden overtreding, niet geheel onlogisch gezien het gegeven dat Zwoille opeens wél weer wist wat verdedigen was.

Maar zoals zo vaak was daar wederom Brandyn Curry die de boel redde met een paar scores onder druk en zo werd het van 66-42 toch weer 73-44. In het laatste kwart bleef Donar gewoon gas geven om de zaakjes voor de return, aanstaande zondag, maar vast duidelijk geregeld te hebben. 

Ondanks een time-out van coach vd Belt krikte Donar het verschil nog even flink op door achtereenvolgende driepunters van Sean Cunningham (2x) en Arvin Slagter. De eindstand 95-51 liet Landstede basketbal achter met de wetenschap dat alleen een klein wondertje nog zou kunnen zorgen voor een finaleplaats.

Een prima teamprestatie wederom van de Groningers, die met en gerust hart kunnen afreizen naar de return. Daarvóór is echter in hetzelfde Landstede sportcentrum nog een uitwedstrijd voor de competitie, namelijk aanstaande donderdagavond.

Donar TV na de dikke winst tegen Zwolle 130218

Donar TV na de dikke winst tegen Zwolle 130218

Laatste nieuws

Download het speelschema

Mis geen wedstrijd meer! Importeer dit bestand in Google Calendar, Outlook of Calendar.

Download het speelschema

Wil je niets missen van Donar?

Meld je aan voor de maandelijkse nieuwsbrief van Donar