Racing Beverwijk vs Donar › Donar

DONAR LUISTERT FEEST IN BEVERWIJK OP.

Op donderdag 1 februari speelt Donar in het NBB Bekertoernooi tegen Racing Beverwijk. De club bestaat 50 jaar en in het weekend zal een groot evenement het feest luister bijzetten. Wat een vreugde dat dan juist in die week Donar, de ploeg die het in de FIBA Europecup zo goed doet, op bezoek komt.

Het is in sporthal De Walvis ter plaatse dan ook goed vol. Bestuurders, leden en oud-leden en veel andere belangstellenden uit Beverwijk zijn erop afgekomen. En natuurlijk heeft de voorzitter van Donar, Jannes Stokroos, een bloemetje voor de jubilaris meegenomen.

In dat feestgedruis, waarin de delegatie van Donar hartelijk wordt ontvangen, moet er ook nog een officiele wedstrijd worden gespeeld tussen amateurs en gelouterde professionals. Donar is naar Noord-Holland gekomen zonder Teddy Gipson, die zijn lichte kuitblessure rust geeft en Drago Pasalic, die nog wat last heeft van zijn rug. Zo vlak na de lange heen- en terugreis naar Cyprus is het voor Donar zaak heel te blijven.

Het is logisch dat de ploeg van Racing Beverwijk niet is opgewassen tegen Donar. Via 24-52 en 42-74 wordt de eindstreep gehaald bij 56-98 en gaat Donar een bekerronde verder tegen Landstede Basketbal. Coach Braal zet vooral zijn jeugdspelers in, om de vermoeide basis wat rust te gunnen. Die jeugd levert een puike wedstrijd af, met als uitschieters Tim Hoeve, die 13 punten maakt en bovendien ook nog 7 assists aflevert. Maar man van de wedstrijd wordt Rienk Mast. Hij wordt de jongste (16 jaar!) topscorer van Donar ooit met zijn 24 punten. En Racing Beverwijk: vanuit Groningen nogmaals gefeliciteerd!

Laatste nieuws

Download het speelschema

Mis geen wedstrijd meer! Importeer dit bestand in Google Calendar, Outlook of Calendar.

Download het speelschema

Wil je niets missen van Donar?

Meld je aan voor de maandelijkse nieuwsbrief van Donar