Keravnos vs Donar › Donar

ONGELUKKIG VERLIES DONAR OP CYPRUS

Vooraf zei coach Braal het al: nog een overwinning en Donar heeft vrijwel een ticket voor de volgende ronde van de FIBA Europecup te pakken. Er is dus heel wat aan gelegen om de uitwedstrijd tegen Keravnos te winnen. Het wordt een thriller van formaat, maar helaas voor de Groningers met een negatief resultaat.

Donar vliegt meteen uit de startblokken met een drietje van Brandyn Curry en twee vrije worpen van Jason Dourisseau. Bovendien start het team vrijwel direct met een full court press waarmee de verdedigende intenties van meet af aan duidelijk worden gemaakt. De insnijdende Thomas Koenis wordt mooi gevonden door Curry en het staat zowaar 1-7. Dan haalt Keravnos in, maar direct daarna volgt een driepunter van Evan Bruinsma en een score van Arvin Slagter vanachter een screen. Het is Antwan Scott die de Cyprioten weer bijna langszij brengt: 11-12. Drago Pasalic zet een screen, waardoor Curry weer van ver raak kan knallen. Als Slagter door Simon Michaill hardhandig wordt afgestopt betekent dat voor de gastheren de vijfde teamfout. Scott en Mahamed Abukar scoren voor Keravnos, maar dat doen Pasalic en Dourisseau ook, met drietjes, waardoor het kwart met vier puntjes voordeel voor Donar eindigt.

De slimme Abukar smeert in het tweede kwart Pasalic op slimme wijze zijn derde fout aan. Daarmee stopt hij de schutter in vorm, daar Pasalic zojuist twee drietjes achtereen raak schoot. Koenis moet er weer in. Hij scoort met een dunkje. Weer maakt Michaill een harde fout op Slagter, maar nu ontvangt hij daar een onsportieve fout voor. Coach Livadiotes van Keravnos doet er nog een technische fout overheen, en Pepper nog een onsportieve voor flopping. Ondertussen scoren Bruinsma en Curry er lustig op los voor Donar, waardoor er met negen puntjes voorsprong de rust aanbreekt.

Het derde kwart begint met een plotselinge opleving van Antwan Scott. Een drietje en twee maal twee punten brengt Keravnos dichterbij Donar: 46-48. Maar Donar heeft weerwoord en loopt weer uit naar acht punten verschil. Echter, er sluipen ook slordigheden in het Groningse spel. Turnovers volgen en in de aanval is er te veel haast. Helaas zijn er ook een aantal dubieuze calls die niet in Donar’s voordeel zijn. Toch gaat het vierde kwart beginnen met zeven puntjes in de plus voor de gasten.

Maar dan gaat het toch nog mis. Niet meteen, maar helemaal aan het eind van de periode. Aristides Koronides en Akubar scoren hun drietjes en knabbelen stukjes van hun achterstand af. Dat wil Arvin Slagter teniet doen met twee driepunters, maar hij mist ze beide, terwijl er aan de overkant wel gescoord wordt. Het brengt Keravnos angstig dichtbij. Sterker: het is Kenny Barker die zijn ploeg op gelijke hoogte brengt: 70-70. De defense van de thuisploeg wordt nog eens opgeschroefd. Zo wordt Curry geblockt bij zijn drive naar de basket en mist hij even later een driepunter. Dalton Pepper scoort dat verre schot voor de Cyprioten wel. Het is 73-70. Teddy Gipson scoort nog voor Donar, Scott verzilvert een vrije worp, maar driepuntspogingen van zowel Bruinsma als Slagter missen doel.

Donar leidt een verlies dat met iets meer precisie voorkomen had kunnen worden. Met ook iets meer geluk. Jammer, maar het hoort nu eenmaal bij sport. Volgende week weer een nieuwe kans als Belfius Mons Hinaut op bezoek komt. Een zeer belangrijke wedstrijd, die u niet mag missen!

Scores Donar: Curry 19, Pasalic 15, Slagter 12. Rebounds: Koenis 8, Cunningham 6, Bruinsma 6. Assists: Curry 8.

 

Donar TV vanuit Cyprus met Drago, Arvin en coach Erik Braal 300118

Donar TV vanuit Cyprus met Drago, Arvin en coach Erik Braal 300118

Laatste nieuws

Download het speelschema

Mis geen wedstrijd meer! Importeer dit bestand in Google Calendar, Outlook of Calendar.

Download het speelschema

Wil je niets missen van Donar?

Meld je aan voor de maandelijkse nieuwsbrief van Donar