Den Helder Suns vs Donar › Donar

Donar eenvoudig naar winst in Den Helder.

In Den Helder speelt Donar tegen de Suns zonder de grieperige Jason Dourisseau, waardoor Stephen Domingo in de basis staat. Donar speelt snel in de transitie en profiteert van het lage schotpercentage bij de Den Heldenaren. Wat opvalt zijn de licht gefloten persoonlijke fouten, waar Donar het merendeel van toegewezen krijgt. Aan het eind van het eerste kwart is er een driepunter-duel tussen Aron Royé en Tjoe De Paula. Tjoe schiet er twee raak, Aron ook. Het kwart stopt bij 17-22.

Ook het tweede kwart vertoont een rommelig spelbeeld. De Suns blijven slordig afwerken met een schotpercentage van 33 procent, waardoor Donar na de rebound meteen weer naar de overkant kan rennen. Veel scores worden dan ook in de fastbreak gemaakt, met name door Curry. Tjoe De Paula biedt weerwoord, hij wil tegen zijn oude werkgever wel even wat laten zien en scoort maar liefst 20 punten. Toch kan Donar met een 14-0 run gemakkelijk uitlopen. Wel is er enige onrust over de juiste stand op het scorebord, die niet teruggezet kan worden na een onterecht toegekende score van de Suns. Drago Pasalic laat vervolgens met een mooi hoekje en sobere inleggertjes zijn waarde zien. Ruststand 29-42.

Stephen Domingo start het derde kwart met drie driepunters op rij. Later beantwoord door twee stuks van Tjoe De Paula. Even laat Donar zien hoe strak het verdedigen kan, het leidt meteen tot een airball van de Suns. Als zij hun bucket afsluiten slalomt Brandyn Curry er gewoon dwars doorheen. Evan Bruinsma lijkt zijn driepuntsschot terug te krijgen, net als Aron Royé. En Thomas Koenis toont hoe effectief je kunt zijn met sober spel: rebound hier, de bal in de basket leggen daar.

Nadat het derde kwart is afgelopen bij 53-74 gooit diezelfde Koenis er een driepunter in. Het passen leidt bij Donar nog wel eens tot balverlies doordat er net een pass te veel wordt afgeleverd. Toch is het een goed teken dat de spelers elkaar zo in vrije positie proberen te spelen, later in het seizoen zal het meer resultaat opleveren. Dan vindt Royé zijn teamgenoot Domingo voor een heerlijke dunk en tovert Tim Hoeve een pass achter zijn rug om uit de hoge hoed, waarmee hij Koenis bedient voor wederom een inlegger. Na nog wat drietjes over en weer klinkt het laatste fluitsignaal bij 69-86 en neemt Donar een eenvoudig behaalde winst mee naar Groningen.

Scorers: Curry 22, Domingo 16, Koenis 12, Pasalic 11, Bruinsma 10. Rebounds: Domingo 7, Curry 7, Koenis 6, Gipson 6. Assists: Curry 6, Gipson 6.

Laatste nieuws

Download het speelschema

Mis geen wedstrijd meer! Importeer dit bestand in Google Calendar, Outlook of Calendar.

Download het speelschema

Wil je niets missen van Donar?

Meld je aan voor de maandelijkse nieuwsbrief van Donar