Donar vs Aris Leeuwarden › Donar

Veelbelovende oefenpartij in Uithuizen

Zaterdagavond half acht, sporthal De Mencke in Uithuizen. Het publiek stroomde massaal toe om Donar voor het eerst in de voorbereiding aan het werk te zien. Tegenstander was het nog niet helemaal complete Aris uit Leeuwarden. Bij de tegenstander waren wel Stefan Mladenovic en Valentijn Lietmeijer van de partij.

In zo'n eerste oefenwedstrijd gaat altijd van alles mis. Spelers weten elkaar niet te vinden, ballen vliegen de tribune in en meer van die zaken. Daarvan bleek echter niet veel sprake. Natuurlijk moesten de nieuwe en teruggekeerde spelers wennen aan de blijvers - en andersom. Maar er ging eigenlijk ook gewoon best veel goed.

De basis Curry, Dourisseau, Slagter, Bruinsma en Koenis ging fanatiek van start en liet Aris er maar mondjesmaat door. Daarmee direct maar aantonend wat coach Braal op de eerste training al had gemeld: dat de defensie dit seizoen extra nadruk zal krijgen.

Mede daardoor miste Aris veel eenvoudig lijkende ballen en kon Donar snel uitlopen naar 20-13. Zeker in het tweede kwart was de verdediging behoorlijk op orde. Alleen de snelle guard Emile Blackman kon met solo-acties regelmatig wat terugdoen. De thee werd geserveerd bij 45-24.

Hoogtepunt in het derde kwart was toch zeker de achteloze pass door Evan Bruinsma, door Jason Dourisseau spectaculair tot alley-oop verheven. A propos Bruinsma: dat lijkt de speler die iedereen wel als teamgenoot wil, met zijn inzet, passing, techniek en rebounding (9). Vlak daarna was het Domingo-time. Stephen produceerde achtereenvolgens een block, een driepunter, nog een driepunter, een rebound en een prima bijna-score, waarvan hij de vrije worpen dan helaas niet kon verzilveren.

In het vierde kwart kwamen alle dertien spelers aan bod en speelden de "jonkies" de wedstrijd keurig uit. De Donar equipe kon terugkijken op een goede wedstrijd, die de coaching staff voldoende aanknopingspunten bood om op door te bouwen.

Het team gaat nu weer vol aan de bak in de trainingen om aanstaande vrijdag al weer klaar te staan voor de volgende oefenpot: In sporthal Wildervanck is om 19:30 uur Forward Lease Rotterdam de tegenstander. Een prachtige gelegenheid om te zien welke vorderingen Donar kan laten zien tegen een op papier iets sterkere opponent.

Laatste nieuws

Download het speelschema

Mis geen wedstrijd meer! Importeer dit bestand in Google Calendar, Outlook of Calendar.

Download het speelschema

Wil je niets missen van Donar?

Meld je aan voor de maandelijkse nieuwsbrief van Donar