Donar vs Landstede Basketbal › Donar

Donar heeft op overtuigende wijze de tweede hoofdprijs van het seizoen gewonnen. In een bomvolle Martiniplaza werd Landstede Basketbal met 78-58 verslagen waardoor, na de Supercup, nu ook de NBB beker door Donar is gewonnen. 

Lance Jeter Man of the Match

Man of the Match

26 maart 2017

34

Lance Jeter

Pointguard

Iedereen bedankt voor het stemmen!

Bekijk de lijst van alle winnaars.

Hartelijk dank voor uw stem! Na het tellen van alle stemmen wordt de gekozen Man of the Match in de loop van de volgende dag op deze pagina vermeld!

In een sfeervolle entourage was Donar wederom te sterk voor Zwolle. Evenals de competitiewedstrijd van afgelopen woensdag, was het begin voor de Zwollenaren maar daarna was het erop en erover voor Donar en kon het team de NBB beker aan het publiek tonen. 

Zwolle kwam sterk uit de startblokken. Binnen enkele minuten keek Donar al tegen een 10-0 achterstand aan, vooral doordat de bezoekers met scherp schoten en Donar wel goede schotpogingen wist te nemen maar deze nog niet wist te verzilveren. Eén van de sterke punten van het team van coach Braal is, dat het zich niet gek laat maken door een achterstand, maar rustig en verzorgd basketbal blijft spelen en wacht op de kansen die zeker gaan komen. Ook vandaag was dat niet anders. Via 2-12 werd het door scores van Dourisseau, Jeter en Cunningham al snel 8-12 en was de achterstand weer overbrugbaar. Toch was het eerste kwart met 15-20 voor Landstede maar duidelijk was dat Donar beter en beter in de wedstrijd kwam. 

Donar, dat dit keer weer kon rekenen op de diensten van de van een blessure teruggekeerde Chase Fieler, zette in het tweede kwart vooral verdedigend nog een tandje bij en kwam nu ook scorend steeds beter door. Fieler bracht zijn team voor het eerst weer op gelijke hoogte (20-20). Zwolle nam bij 28-27 nog één keer een voorsprong maar daarna was het vooral Lance Jeter die via enkele schitterende scores zijn team aan de leiding bracht. De laatste score kwam op naam van Arvin Slagter en met een marge van 10 punten in het voordeel van Donar werd uiteindelijk de rust bereikt. 

Ook na de rust bleef Donar sterk verdedigen. Ook het afstandsschot, dat voor rust maar niet wilde vallen, was nu veel beter verzorgd. Onder de borden vochten Drew Smith en Drago Pasalic menig gevecht uit met de Zwolsche center Nick Oudendag, die een prima wedstrijd speelde en een lastig obstakel bleef voor de Groninger lange mannen. Donar mét of zonder Fieler is een groot verschil en ook dat was vooral na rust goed merkbaar want Fieler speelde, samen met Jeter en Arvin Slagter, een hoofdrol in de wedstrijd.  Het verschil bleef oplopen tot boven de 20 punten en al vroeg in het laatste kwart speelde Donar een gewonnen wedstrijd waarin het de tegenstander zonder al te veel moeite van zich af kon houden. 

Door het winnen van de NBB beker heeft Donar zich verzekerd van de tweede hoofdprijs van het seizoen. De focus van het team kan nu gericht worden op de belangrijkste hoofdprijs, de landstitel. Mocht Donar ook deze prijs winnen dan behaalt het met de 'Triple'  een unieke prestatie. 

Two down, one to go!

Topscorers Donar:
Lance Jeter: 16
Arvin Slagter: 16
Chase Fieler: 15
Drago Pasalic: 13

Rebounds Donar: 
Chase Fieler: 11
Vier spelers: 6

 

BEKER Winnaar 2017 #DONAR

BEKER Winnaar 2017 #DONAR

Donar verovert beker ten koste van Zwolle - RTV Noord

Donar verovert beker ten koste van Zwolle - RTV Noord
NBB bekerwinnaar seizoen 2016-2017: DONAR!
NBB bekerwinnaar seizoen 2016-2017: DONAR!

Laatste nieuws

Download het speelschema

Mis geen wedstrijd meer! Importeer dit bestand in Google Calendar, Outlook of Calendar.

Download het speelschema

Wil je niets missen van Donar?

Meld je aan voor de maandelijkse nieuwsbrief van Donar