Donar vs Landstede Basketbal › Donar

Lance Jeter Man of the Match

Man of the Match

22 maart 2017

34

Lance Jeter

Pointguard

Iedereen bedankt voor het stemmen!

Bekijk de lijst van alle winnaars.

Hartelijk dank voor uw stem! Na het tellen van alle stemmen wordt de gekozen Man of the Match in de loop van de volgende dag op deze pagina vermeld!

Ruime overwinning op Zwolle

Donar deed wat het moest doen en plaatste zich met de 79-62 overwinning op achtervolger Zwolle definitief als nummer 1 van de competitie.

Ondanks dat de wedstrijd van vandaag als heuse topper kan worden aangemerkt, anders kan een wedstrijd tussen de twee hoogst geplaatse teams van de competitie toch niet genoemd worden, gingen op de tribunes veel gesprekken over de volgende wedstrijd tussen Donar en Zwolle die aanstaande zondag op het programma staat. Dan immers wordt er in de Martiniplaza gestreden om één van de hoofdprijzen van dit seizoen: de NBB beker. Desondanks stond er vandaag wel degelijk iets op het spel. Donar kon zich verzekeren van de eerste plaats in de eindrangschikking en het daarbij horende voordeel van thuisvoordeel in alle play-off rondes, terwijl Zwolle de punten hard nodig had om zich vaster op de 2e positie te nestelen en achtervolger Leiden van zich af te houden. De winst ging uiteindelijk zeer terecht naar de thuisploeg dat op beslissende momenten gewoon beter speelde.

In het begin van de wedstrijd leek het er op dat Donar wel eens tegen de eerste thuisnederlaag van het seizoen kon aanlopen. Zwolle speelde scherp en kwam vooral met schutter J.T. Yoho enkele malen goed door terwijl Donar veel te slap aan de wedstrijd begon. Zonder Chase Fieler, die vanuit voorzorg aan de kant werd gehouden en gespaard werd voor de bekerfinale, had Donar het ook inside erg lastig tegen de zeer fysiek spelende gasten. Met een stand van 8-18 op het scorebord leek zich een verrassing te gaan aftekenen maar gelukkig heeft Donar op zulke momenten altijd nog Lance Jeter. De geblokte pointguard nam zijn team bij de hand en zorgde met enkele fraaie scores er hoogstpersoonlijk voor dat het eerste kwart toch nog met een voordelige 19-18 stand kon worden afgesloten. Ook in het tweede kwart bleef Jeter scoren terwijl ook Drago Pasalic, die tegen center Nick Oudendag een lastige avond had, nu scorend goed door kwam. Door het gemis van Fieler moest coach had coach Braal vooral op de power forward positie een probleem en werden Andrew Smith en Bas Veenstra beurtelings op die positie ingezet. Veenstra begon aarzelend maar herstelde zich later goed en liet vooral na de rust enkele goede acties zien.

Ook in het derde en vierde kwart bleef het beeld onveranderd. Zwolle beantwoordde het betere spel van Donar door erg fysiek te basketballen en Donar had het daar lastig mee maar bleef toch steeds aan de goede kant van de score. Een van de hoogtepunten van de wedstrijd was toch wel de manier waarop pointguard Lance Jeter de grote en sterke Zwolse center Oudendag onder het bord van een score afhield. Oudendag, die vanwege zijn fysieke spel al de nodige aandacht van het publiek kreeg, werd door de veel kleinere Jeter uitgeboxt en keek beteuterd toen hij zijn schotpoging zag misgaan terwijl Jeter tevreden grijnsde en door het Groninger publiek met veel gejuich bedankt werd voor de actie. Zonder veel problemen haalde Donar vervolgens eenvoudig de eindstreep en werden de laatste noodzakelijk punten verzilverd.

Als voorafje voor de bekerfinale van zondag was het een vermakelijke wedstrijd waarin de 2950 toeschouwers getrakteerd werden op een pot fysiek basketbal. Behoudens het eerste kwart werd het nooit echt spannend zodat Donar de winst uiteindelijk redelijk eenvoudig kon binnenhalen. Aanstaande zondag zal het een ander verhaal worden want als Zwolle een kans heeft om een hoofdprijs te halen dan is dat zondag wel. In een lange play-off serie winnen van Groningen lijkt een moeilijker opgave dan één wedstrijd te winnen waarin een prijs op het spel staat. De wedstrijd van zondag is helaas voor de late beslissers al volledig uitverkocht, dus de thuisblijvers zullen het voor de buis moeten bekijken. Dat het een spannende wedstrijd zal gaan worden is wel zeker; beide teams lijken klaar te zijn voor de strijd.

Donar TV met Pete Miller, Sean Cunningham, Chase Fieler en coach Braal 220317

Donar TV met Pete Miller, Sean Cunningham, Chase Fieler en coach Braal 220317

Laatste nieuws

Download het speelschema

Mis geen wedstrijd meer! Importeer dit bestand in Google Calendar, Outlook of Calendar.

Download het speelschema

Wil je niets missen van Donar?

Meld je aan voor de maandelijkse nieuwsbrief van Donar