Zorg En Zekerheid Leiden vs Donar › Donar

DONAR KRIJGT VIJF MEIHAL STIL

Donar heeft wederom een overwinning behaald. Ditmaal in de Vijf Meihal te Leiden, waar het doorgaans flink kan spoken. Echter, met solide spel weet het de "Schuur" volkomen stil te krijgen en gaat er met een regelmatige winst vandoor.

Leiden moet winnen, na de verloren thuiswedstrijd tegen Zwolle. De ploeg start met veel energie in de Man To Man verdediging en maakt het Donar lastig in de aanval. Maar dan blijkt al gauw dat Leiden de ballen van buiten blijft schieten, waar Donar de basket aanvalt. Donar krijgt zo de positie die het wil, want Leiden schiet maar met 24 procent. De energie bij hen zakt weg, waar Donar spelers vogelvrij onder de Leidse basket vrij krijgt te staan voor simpele scores. Kwartstand 13-19.

In het tweede kwart hetzelfde beeld: Donar scoort van dichtbij, Leiden mist van buiten. Vooral Arvin Slagter krijgt veel ruimte onder het bord met zijn slimme drives. Hij scoort in de eerste helft 12 punten. Drago Pasalic dunkt zijn ploeg naar een 20-32 stand. Maar dan maakt zijn ploegenoot Drew Smith een onnodige onsportieve fout, het beginsignaal voor Leiden om een inhaalrace te starten. Daviyon Draper en Jon Lee zetten Leiden weer op twee punten afstand (32-34). Door Pasalic wordt de rust bij 32-36 bereikt.

Het derde kwart start met een aantal balverliezen aan Groningse kant, waardoor Leiden gelijk kan maken bij 36-36. Vervolgens knalt Lance Jeter er acht punten in en staat Donar weer voor. Als ZZ twee technische fouten maakt geeft dat Donar de gelegenheid verder uit te lopen. Leiden is Thomas Koenis tijdens de warming up al kwijtgeraakt met een blessure, vervolgens kwakt Daviyon Draper ongelukkig op de vloer. Hij komt terug in het vierde kwart. Stand: 44-59.

Het laatste kwart start met een uitglijder van Leigh Enokabhare. Leiden probeert Donar vervolgens met een zone te bestrijden, maar daar heeft Mladenovic meteen lak aan met een drietje. Chase Fieler reboundt dat het een aard heeft: maar liefst 13 trekt hij van de borden. De actie van de wedstrijd is evenwel het machtige block van Drew Smith op Jon Lee. Hij zwiept de bal zowat de Vijf Meihal uit. De wedstrijd is gespeeld. Donar wint achteraf gezien vrij eenvoudig van Leiden met 57-74 en krijgt daarmee de Vijf Meihal muisstil

Laatste nieuws

Download het speelschema

Mis geen wedstrijd meer! Importeer dit bestand in Google Calendar, Outlook of Calendar.

Download het speelschema

Wil je niets missen van Donar?

Meld je aan voor de maandelijkse nieuwsbrief van Donar