Donar vs New Heroes Basketball › Donar

Koel Donar wint van Den Bosch: 77-69

In een wedstrijd waar de emoties hoog opspeelden bleven de spelers van Donar bij de les en daarom werd er uiteindelijk verdiend gewonnen van Den Bosch: 77-69.

New Heroes Den Bosch was duidelijk met de intentie naar Groningen gekomen om zich niet willoos naar de slachtbank te laten leiden. Op zich natuurlijk een prijzenswaardige instelling en dat het daarom een behoorlijk fysieke wedstrijd werd is dan ook niet verwonderlijk. Het is aan  het arbitrale trio om dit dan in goede banen te leiden en te zorgen dat de spelers niet over de grens van het toelaatbare gaan. Helaas lukte dit niet geheel en regende het in deze wedstrijd onsportieve en technische fouten en het hadden er zelfs nog vele meer kunnen worden wanneer vooral het provocerende gedrag van enkele spelers wat meer zou zijn aangepakt. Vooral center Charles Mitchell vond het nodig om vanuit het niets het Groninger publiek in woord en gebaar te provoceren. De scheidsrechters stonden het toe en vanaf dat moment werd de sfeer van de wedstrijd een stuk minder vriendelijk. Het valt de spelers van Donar te prijzen dat zij vooral in het laatste kwart het hoofd koel hielden en vooral dat gingen doen wat ze goed kunnen: basketballen. Keek Donar aan het einde van het laatste bedrijf nog tegen een éénpunts achterstand aan, in het laatste kwart werd, onder leiding van pointguard Lance Jeter, een beslissend gat geslagen dat de bezoekers niet meer goed wisten te maken. Ook Jasin Dourisseau speelde vandaag een hoofdrol evenals de zeer goed spelende Arvin Slagter en de op beslissende momenten scorende Sean Cunningham.

Na afloop van de wedstrijd onthield coach Braal zich wijselijk van commentaar op de leiding en complimenteerde hij vooral het Groninger publiek dat voor de zoveelste keer in zeer korte tijd weer naar de Martiniplaza was gekomen om hun Donar te zien winnen, ditmaal van Den Bosch.

Donar TV met Sean, de coach en Drago 050217

Donar TV met Sean, de coach en Drago 050217

Laatste nieuws

Download het speelschema

Mis geen wedstrijd meer! Importeer dit bestand in Google Calendar, Outlook of Calendar.

Download het speelschema

Wil je niets missen van Donar?

Meld je aan voor de maandelijkse nieuwsbrief van Donar