Donar vs Landstede Basketbal › Donar

Donar verstevigt koppositie

Donar heeft vandaag goede zaken gedaan door de competitiewedstrijd tegen Landstede Basketbal te winnen. In de Martiniplaza was de eindstand 84-69.

In de laatste competitewedstrijd van 2016 stonden de nummers één en twee van de ranglijst tegenover elkaar. Een mooi wedstrijdaffiche, dat ruim 3300 toeschouwers naar de Martiniplaza lokte. De fans van de thuisploeg kregen waar voor hun geld, want na een stroeve start speelde Donar een goede wedstrijd en werd de naaste concurrent uiteindelijk met duidelijke cijfers verslagen.

Het begin van de wedstrijd was duidelijk voor de bezoekers. Donar was vooral verdedigend niet scherp genoeg en keek binnen enkele minuten tegen een 0-8 achterstand aan waardoor coach Braal genoodzaakt was om zijn eerste time-out te nemen om zijn spelers wakker te schudden. Die opzet lukte, want na de time-out kwam Donar langzamerhand beter in het spel. Vooral verdedigend werd er in deze fase goed gespeeld, terwijl ook de aanvalspatronen beter werden uitgevoerd. V1a scores van Jeter, Fieler en Pasalic kwam Donar snel dichterbij. Daarna ging het nog even gelijk op, maar aan het einde van het eerste kwart was het eerste gaatje geslagen. De mooiste score kwam op naam van Drew Smith die van afstand een prachtige buzzerbeater liet noteren. 

Ook in het tweede kwart werd het goede spel voortgezet. Lance Jeter bediende zijn teamgenoten met enkele fraaie assists, Chase Fieler en Jason Doursisseau waren van afstand succesvol en Drago Pasalic bevestigde zijn goede vorm van de laatste weken, ondanks dat hij al snel in foutenlast kwam.

Na rust was het vooral de luchtmacht van Donar die de aandacht op zich vestigde. De lange mannen Smith en Pasalic wisten keer op keer inside te scoren, daarbij bediend door scherpe assists van Jeter, Cunningham en Slagter. Andrew Smith speelde zijn beste wedstrijd van het seizoen en scoorde uiteindelijk een fraaie double-double met 17 punten en 12 rebounds. Drago Pasalic werd uiteindelijk topscorer van de wedstrijd met 21 punten (in slechts 16 minuten speeltijd) en Lance Jeter demonstreerde met 8 assists wederom dat hij dit seizoen zijn medespelers goed weet te vinden.

Aanstaande woensdag speelt Donar in Lissabon de laatste wedstrijd van 2016. Ongeacht de uitslag van die wedstrijd kan nu al worden geconcludeerd dat Donar kan terugkijken op een sportief zeer succesvol jaar. Een overwinning op Benfica zou een perfecte afsluiting zijn.

Donar TV met Drago, Drew, Arvin en coach Braal 171216

Donar TV met Drago, Drew, Arvin en coach Braal 171216

Laatste nieuws

Download het speelschema

Mis geen wedstrijd meer! Importeer dit bestand in Google Calendar, Outlook of Calendar.

Download het speelschema

Wil je niets missen van Donar?

Meld je aan voor de maandelijkse nieuwsbrief van Donar