Donar vs BSW › Donar

Donar zonder problemen langs Weert

Donar heeft de competitiewedstrijd tegen BS Weert zonder al te veel moeite gewonnen. In de Martiniplaza werd het 90-50 voor de thuisploeg.

In de wedstrijd tussen de nummer één en de nummer laatst van de competitie was het kwaliteitsverschil zoals verwacht duidelijk zichtbaar. In de eerste minuten mocht Weert bij een stand van 0-5 nog even de ilussie hebben dat er iets te halen viel in Groningen maar daarna plaatste Donar een 12-0 run en kon Weert tegen een achterstand aankijken die vanaf dat moment alleen maar groter werd. Zonder zelf groots te spelen (coach Braal noemde het na de wedstrijd "wel ok") had Donar vandaag geen enkele moeite om de punten in eigen huis te houden. Toch hebben de Weertenaren wel enige credits verdiend. De zeer jonge en volledig Nederlandse ploeg speelt met veel passie en inzet en liet af en toe enkele leuke aanvalspatronen zien. Donar was echter nog duidelijk een maatje te groot voor Weert.

Erik Braal begon met een verrassende starting 5, mét Tjoe de Paula en Andrew Smith en zonder Drago Pasalic en Sean Cunningham. Volgens Braal was dat vooral om ook andere spelers meer speeltijd te geven en ervaring te laten opdoen en daarnaast om bij wissels het team niet te verzwakken. Tjoe de Paula pakte die kans met beide handen aan. De Paula speelt sowieso tot op heden een uitstekend seizoen en liet zich vooral verdedigend van zijn beste kant zien. Ook Sean Cunningham speelde weer een goede wedstrijd, evenals Drago Pasalic. Youngster Sjoerd Koopmans kreeg van zijn coach veel speelminuten en liet een goede indruk achter. Al met al een gedegen overwinning voor Donar dat over minder dan 48 uur al weer an de bak moet want dan komt Apollo Amsterdam op bezoek in de Martiniplaza. 

Donar TV met Jason en Sean

Donar TV met Jason en Sean

Laatste nieuws

Download het speelschema

Mis geen wedstrijd meer! Importeer dit bestand in Google Calendar, Outlook of Calendar.

Download het speelschema

Wil je niets missen van Donar?

Meld je aan voor de maandelijkse nieuwsbrief van Donar