Aris Leeuwarden vs Donar › Donar

Donar wint eenvoudig in Leeuwarden

Donar heeft de uitwedstrijd tegen Aris Leeuwarden zonder al te veel problemen gewonnen. In het Kalverdijkje werd het 61-78 voor de Groningers.

Met de zware uitwedstrijd in Hongarije nog in de benen, was het zaak dat Donar de uitwedstrijd tegen Aris zonder schade zou volbrengen. Dit lukte vrij eenvoudig, al was de vermoeidheid bij sommige spelers nog wel duidelijk zichtbaar. Toch was het kwaliteitsverschil groot genoeg om twee punten te kunnen bijschrijven aan het totaal en blijft Donar de DBL ranglijst aanvoeren. 

Donar heeft het traditioneel altijd lastig in Leeuwarden, maar vandaag was daar geen sprake van. Aris mocht eenmaal een voorsprong nemen (8-5) maar daarna gaven de Groningers even gas om vervolgens de rest van de wedstrijd steeds voldoende marge te houden om de wedstrijd te kunnen controleren. In het goed gevulde Kalverdijkje werd het daarom nooit erg spannend maar gelukkig heeft Donar spelers in huis die ook dan het publiek kunnen vermaken met fraaie acties. Drew Smith stal de show met enkele fraaie alley-oops en ook Chase Fieler liet enkele mooie scores aantekenen, zowel van afstand (5 driepunters) als hard dunkend na een prachtige assist van Lance Jeter. Jeter strooide weer met mooie assists (totaal 10) en was met 9 punten dicht bij een double-double. 

Nadat Donar halverwege het laatste kwart de maximale voorsprong van 21 punten bereikte werd het gas teruggenomen en mocht Aris de score een iets dragelijker aanzien geven. Het doel was bereikt, de punten binnen en de spelers kunnen wat rust nemen alvorens zich op te maken voor de komende competitiewedstrijd, aanstaande donderdag in de eigen Martiniplaza waar BS Weert dan op bezoek komt. Tickets voor die wedstrijd zijn hier te bestellen. 

Laatste nieuws

Download het speelschema

Mis geen wedstrijd meer! Importeer dit bestand in Google Calendar, Outlook of Calendar.

Download het speelschema

Wil je niets missen van Donar?

Meld je aan voor de maandelijkse nieuwsbrief van Donar