Donar vs New Heroes Basketball › Donar

Degelijke overwinning Donar op Den Bosch

Zonder zelf groots te spelen won Donar toch met duidelijke cijfers van New Heroes Den Bosch. In de Martiniplaza werd het 87-65 voor de thuisploeg.

Sinds de komst van twee nieuwe Amerikanen (Scott en Watts) is Den Bosch, dat tegenwoordig onder de naam New Heroes Basketball speelt, duidelijk op de weg terug na een zeer moeizame seizoenstart. Met een derde Amerikaanse inside speler op komst mag Den Bosch zelfs geacht worden zich  gewoon te plaatsen bij de beste vier van de competitie. Toch was Donar vandaag nog duidelijk een maatje te groot voor de Bosschenaren. Met de belangrijke Europese uitwedstrijd in Hongarije in het verschiet hoefde Donar zelfs niet voluit te gaan om de wedstrijd toch vrij eenvoudig tot een goed einde te brengen. Donar had wat moeite met de strakke verdediging van Den Bosch maar het kwaliteitsverschil was domweg te groot om hierdoor ooit in gevaar te komen, de thuisploeg nam vanaf het begin de leiding om deze langzaam maar zeker uit te bouwen tot een ruim verschil. Chase Fieler nam zijn goede vorm van de wedstrijd tegen Limburg United mee naar de wedstrijd van vandaag en presteerde wederom zeer goed. Ook Jason Dourisseau had een prima dag en werd met 21 punten topscorer van de wedstrijd. Sean Cunningham, die het hele seizoen al zeer constant presteert kon, net als Drago Pasalic, terugkijken op een goede wedstrijd. Spannend werd het dus nooit, maar gelukkig werd het publiek vermaakt met enkele fraaie dunks van Dourisseau en Fieler. Lance Jeter hoefde scorend niet erg in actie te komen maar liet enkele fraaie assists uit zijn handen gaan. Een van de mooiste scores van de avond was van de zeer nuttig spelende Arvin Slagter die na een dribbel van coast to coast de bal in het netje deponeerde.

Omdat medekoploper Zwolle vandaag verloor van Amsterdam voert Donar  de competitieranglijst weer alleen aan. Spelers en coach zullen hier niet erg mee bezig zijn geweest want direct na de wedstrijd werd het vizier al op komende woensdag gericht wanneer Donar, bij winst op het Hongaarse Kormend, zich kan gaan plaatsen voor de volgende ronde in de Fiba Europe Cup.

Donar TV met Chase en coach Erik Braal 191116

Donar TV met Chase en coach Erik Braal 191116

Laatste nieuws

Download het speelschema

Mis geen wedstrijd meer! Importeer dit bestand in Google Calendar, Outlook of Calendar.

Download het speelschema

Wil je niets missen van Donar?

Meld je aan voor de maandelijkse nieuwsbrief van Donar