Donar vs Aris Leeuwarden › Donar

DONAR WINT EENVOUDIG VAN ARIS

De derby van het Noorden was vandaag geen zware opgave voor Donar. Buurman Aris uit het Friese Leeuwarden werd met ruime cijfers verslagen: 73-56.

Met het oog op de belangrijke uitwedstrijd in de FBA Europe Cup, aanstaande dinsdag in België, was het duidelijk dat Donar zich vandaag zou sparen om dinsdag zo fit mogelijk aan de wedstrijd te kunnen beginnen. Dat betekende natuurlijk niet dat de tegenstander van vandaag onderschat werd en daarom werd er wel degelijk serieus aan de wedstrijd begonnen. Aris mocht met een stand van 2-4 nog heel even hopen op een stuntje maar al snel nam Donar het heft in handen en liep de thuisploeg gemakkelijk weg naar een ruime voorsprong. Vooral defensief zag het er erg goed uit vandaag. Aris kreeg weinig open schoten en zag keer op keer dat iedere Friese aanval zwaar werd bevochten. Het goede nieuws van vandaag was toch wel, dat Arvin Slagter eindelijk zijn rentree in Groningen mocht maken. Toen coach Braal hem na enkele minuten al in het veld bracht, werd Slagter door het Groninger publiek verwelkomd met een hartelijk applaus en dat deed de ervaren guard zichtbaar goed. Met Slagter én de van een korte ziekte herstelde Bas Veenstra, maar zonder de nog geblesseerde captain Jason Dourisseau deed Donar wat het moest doen: goed basketballen en winnen. Het verschil van 19 punten bij rust was veelzeggend en de wedstrijd was toen eigenlijk al gespeeld. 

Na rust kregen de bankspelers van Donar hun kans. Na afloop van de wedstrijd zou Erik Braal opmerken dat de prestatie van de youngsters hem nog wat tegenviel. " Zij moeten hun kans grijpen wanneer die zich voordoet, vandaag heb ik dat te weinig gezien" . Toch kwam de winst tegen een dapper vechtend Aris nooit meer in gevaar en kon Donar zijn ongeslagen status in de competitie handhaven. De ruime overwinning van 73-56 was zeker niet geflatteerd, Donar was vandaag een maatje te groot voor Aris. 

Met Tjoe, Drago, Arvin en coach Braal 231016

Met Tjoe, Drago, Arvin en coach Braal 231016

Laatste nieuws

Download het speelschema

Mis geen wedstrijd meer! Importeer dit bestand in Google Calendar, Outlook of Calendar.

Download het speelschema

Wil je niets missen van Donar?

Meld je aan voor de maandelijkse nieuwsbrief van Donar