New Heroes Basketball vs Donar › Donar

DONAR PAS NA RUST OP STOOM IN DEN BOSCH

Donar heeft de eerste competitiewedstrijd van het nieuwe seizoen winnend afgesloten. In Den Bosch werd de thuisclub met 52-73 verslagen.

Een uitwedstrijd in Den Bosch winnen met 21 punten verschil. Dat is nog niet zo vaak gebeurd. Wie de wedstrijd niet heeft gezien zou naar aanleiding van de eindstand kunnen denken dat Donar dus erg goed heeft gespeeld in Den Bosch maar dit was toch niet geheel volgens het wedstrijdbeeld. Tot aan de rust kon de thuisploeg relatief gemakkelijk bijblijven en zelfs met een voorsprong van één punt aan het derde kwart beginnen. Donar speelde voor de rust te onzorgvuldig en was na de ruimte overwinning in de Supercup game wellicht met een iets te gemakkelijke mindset naar Den Bosch afgereisd. 

Na de thee werd er gelukkig uit een heel ander vaatje getapt. Donar trok de verdedigende touwtjes verder aan en ook aanvallend werd er nu voor betere opties gekozen. De gebruikelijke sterkhouders Fieler, Dourisseau en Jeter namen hun verantwoordelijkheid dit keer vergezeld door een prima spelende Mladenovic die, bij afwezigheid van de aan zijn enkel geblesseerde Tjoe de Paula, veel speelminuten kreeg en deze kans uitstekend benutte. 

Zo werd het krachtsverschil uiteindelijk toch uitgedrukt in cijfers en weet Donar waar het gevaar in de komende competitiewedstrijden schuilt: onderschatting. 

Laatste nieuws

Download het speelschema

Mis geen wedstrijd meer! Importeer dit bestand in Google Calendar, Outlook of Calendar.

Download het speelschema

Wil je niets missen van Donar?

Meld je aan voor de maandelijkse nieuwsbrief van Donar