Donar vs New Heroes Basketball › Donar

DONAR HAALT EERSTE TITEL BINNEN

Donar heeft de eerste titel van het seizoen 2016-2017 binnengehaald. In de strijd om de Supercup werd Shooters Den Bosch ruim verslagen: 88-51

Vanwege het niet beschikbaar zijn van de vertrouwde middenhal van de Martiniplaza was voor deze wedstrijd uitgeweken naar de naastgelegen Expohal. Een thuiswedstrijd op vreemde bodem dus, maar dat was geen moment een probleem voor het team. Ondanks de zware Champions League wedstrijden van twee en vier dagen geleden, en de lange reis naar en van Estland was het kwaliteitsverschil met Den Bosch ruim voldoende om er geen twijfel over te laten wie vandaag de beker met de grote oren in handen zou houden. Alle credits aan de Bossche tegenstanders overigens, die een zwaar voorseizoen kenden waarin het nog maar de vraag was of er überhaupt nog wel topbasketbal in Den Bosch gespeelde zou kunnen worden. Inmiddels komen er gelukkig goede berichten uit Den Bosch en lijkt het er op dat er binnenkort toch weer een representatief team zal zijn. Vandaag was dit nog duidelijk niet het geval; Den Bosch moet het doen met de ervaring van spelers als Wessels, De Pagter, Bouwknecht en Lietmeijer, aangevuld met een aantal jeugdspelers. Ook Kees Akerboom jr. speelt dit seizoen weer in Den Bosch maar vanwege een blessure kon hij niet meedoen aan de wedstrijd van vandaag. Tegen een moe, maar kwalitatief sterk Donar was het dus logisch dat er van een echte strijd geen sprake kon zijn.

Toch beleefden de Groninger fans een leuke avond, want de spelers van Donar was er alles aan gelegen om een goede prestatie te leveren met aantrekkelijk basketbal. Met de gebruikelijke starting five (Jeter, Cunningham, Dourisseau, Fieler & Pasalic) liep Donar al snel uit naar een ruime voorsprong waardoor coach Braal al snel zijn basisspelers wat rust kon geven. Dit gaf Den Bosch de kans de achterstand niet al te groot te laten worden, maar desondanks bleef Donar met een ruime marge steeds aan de goede kant van de streep. 

Na rust gaven de starting five nog eenmal vol gas en dat was voldoende om de winst definitief veilig te stellen. Daarna werd het publiek nog vermaakt met enkele fraaie acties en spetterende dunks (Andrew Smith!) en was het wachten op het eindsignaal waarna de eerste prijs van het seizoen gevierd kon gaan worden. One down, two to go! 

Na het winnen van de Supercup 2016 #donartv

Na het winnen van de Supercup 2016 #donartv

Laatste nieuws

Download het speelschema

Mis geen wedstrijd meer! Importeer dit bestand in Google Calendar, Outlook of Calendar.

Download het speelschema

Wil je niets missen van Donar?

Meld je aan voor de maandelijkse nieuwsbrief van Donar