Aris Leeuwarden vs Donar › Donar

Donar vermorzelt Aris

Normaal gesproken zijn uitwedstrijden in Leeuwarden altijd lastig voor Donar. Vandaag was daar geen sprake van: Aris werd in eigen huis weggeblazen met 55-106

Dat de overwinning zo gemakkelijk zou worden binnengesleept hadden weinigen vooraf kunnen vermoeden, al werd er op de Facebookpagina van Donar al een voorspelling van 52-104 gedaan. Die voorspelling leek zwaar overdreven maar de eindstand van 55-106 was toch wel heel erg close...

Donar had vandaag geen kind aan Aris. Zelf speelde het erg goed, schoot het meer dan uitstekend (17 rake driepunters tegen een percentage van 58,6%!!!) en Aris kon niet meer doen dan toezien hoe Donar er een Gronings feestje in Friesland van maakte. De absolute smaakmaker vandaag was toch wel center Ross Bekkering. De Canadese Nederlander laat al weken lang zien goed in vorm te zijn en haalde vandaag een prachtige double-double met 25 punten en 12 rebounds. Heel opvallend was, dat Ross drie driepunters liet noteren tegen een schotpercentage van 100% (!) en dat, terwijl hij toch niet bekend staat als een afstandsschutter. Ook de rest van de Groninger schutterij deed goed van zich spreken. Dexter Hope, ex-Aris, pafte er vier in (ook tegen 100%), Lance Jeter drie en Chase Fieler twee. Ook Will Sullivan, youngster Skip Samson, Yannick Franke, Jason Dourisseau en 'Buba' Bubnic deden allen een duit in het driepuntszakje. Ook onder de borden was Donar veel sterker dan Aris. De Groningers waren veel beter in de rebound en in de offense werden enkele fast breaks afgerond met een paar mooie denderdunks (Bekkering, Fieler Bubnic). 

Al met al was het voor Aris een avond om heel snel te vergeten en voor Donar één die erg goed zal zijn voor het moraal. Volgende week zaterdag komt koploper Landstede op bezoek in de Martiniplaza, de Zwollenaren kunnen hun borst natmaken...

 

Laatste nieuws

Download het speelschema

Mis geen wedstrijd meer! Importeer dit bestand in Google Calendar, Outlook of Calendar.

Download het speelschema

Wil je niets missen van Donar?

Meld je aan voor de maandelijkse nieuwsbrief van Donar