Zorg En Zekerheid Leiden vs Donar › Donar

Donar maakt het spannend in Leiden

Donar speelde drie kwarten uitstekend basketbal in Leiden maar liet zich in het laatste kwart bijna nog verrassen. Gelukkig konden de punten mee naar Groningen: 74-80.

Hét verhaal van deze wedstrijd is ongetwijfeld het vierde kwart. Donar begon de laatste periode met een zeer comfortabele voorsprong van 26 punten maar zag Leiden nog angstig dichtbij komen. Met Ross Bekkering en Chase Fieler op de bank met vijf fouten, werd het nog nagelbijten voor de Groninger fans, maar gelukkig stond er na 40 minuten nog een kleine voorsprong voor Donar op het scorebord.

Donar begon de wedstrijd uitstekend. Met de teruggekeerde Ross Bekkering in de gelederen en de nieuwe pointguard Tommy Mason-Griffin voor het eerst aan het werk, waren de Groningers veel sterker dan de thuisploeg die zonder veel bezieling leek te spelen. Vooral de verdediging van Donar was uitstekend verzorgd. Leiden kreeg nauwelijks tot geen open schoten en had geen antwoord op het sterke inside spel van Donar. De nieuwe speler, Mason-Griffin, liet in zijn eerste wedstrijd een prima indruk achter. Hij speelde zoals een goede pointguard speelt: met veel dreiging, goede penetraties en uitstekende assists. Het was hem aan te zien dat hij nog niet geheel wedstrijdfit was en dat was dan ook de reden dat coach Braal hem veelvuldig naar de kant haalde. Desondanks kan Mason-Griffin terug kijken op een prima debuut met 8 punten (100% score) en 6 assists. Wanneer zijn conditie nog wat verbetert kan Donar nog veel plezier van hem hebben. 

Ook de eerder genoemde Ross Bekkering speelde een solide wedstrijd, evenals Chase Fieler en Sean Cunningham. Jason Dourisseau had zoals gewoonlijk vooral verdedigend een zeer belangrijke bijdrage aan de wedstrijd, al mogen zijn 13 gescoorde punten er ook zijn. 

Coach Braal zal tijdens het terugkijken van de wedstrijdvideo ongetwijfeld vooral stilstaan bij het laatste kwart. Waar Leiden de eerste 30 minuten niet door de Groninger defensie kwam, schoten ze in het laatste bedrijf alles raak en zo werd het toch nog veel spannender dan nodig was geweest. Maar, zoals een Groninger supporter opmerkte: dit is de wondere wereld van het basketbal, I love this game! Zo is het maar net, al blijft het de vraag of de Groninger liefde voor het spel net zo groot was geweest wanneer de wedstrijd alsnog verloren was gegaan...

 

Laatste nieuws

Download het speelschema

Mis geen wedstrijd meer! Importeer dit bestand in Google Calendar, Outlook of Calendar.

Download het speelschema

Wil je niets missen van Donar?

Meld je aan voor de maandelijkse nieuwsbrief van Donar