Donar vs BSW › Donar

Donar start competitie met monsterscore tegen Weert

Donar is de competitie overtuigend begonnen door Weert met een vernietigende uitslag naar huis te sturen. In de Martiniplaza werd het 122-57 voor de Groningers.

Na de duidelijke nederlaag in de wedstrijd om de Supercup, nog maar twee dagen geleden, had coach Braal zijn team met één opdracht het veld in gestuurd voor de ouverture van de competitie. Zorg ervoor dat je er vanaf de 1e seconde staat. Dat hadden zijn mannen goed begrepen want het arme Weert werd vanaf de start van de wedstrijd compleet zoek gespeeld. Donar startte met drie opeenvolgende driepunters en was binnen no time onbereikbaar voor de bezoekers die uitermate slecht aan de wedstrijd begonnen. De eerste klap leek direct de knock-out want Weert kwam niet meer in de wedstrijd voor en moest toezien hoe Donar uiterst eenvoudig wegliep naar een monsterscore. In de eerste helft waren het Chase Fieler en Yannick Franke die positief opvielen, na de pauze was dat toch vooral pointguard Ken Brown. Brown was de eerste helft nog wat ongelukkig met zijn scores al liet hij al wel enkele mooie assists noteren maar de Amerikaanse spelverdeler kwam na de pauze helemaal los. De schoten gingen vallen (met als hoogtepunt een knetterende dunk) maar ook pakte de kleine spelverdeler goede rebounds en bleef hij met prachtige assists strooien. Dit resulteerde in een prachtige triple-double (18 punten, 10 rebounds, 17 assists) die, aangevuld met 7 steals, een rapport om in te lijsten opleverde. Ook Yannick Franke was in goede doen en ging door waar hij het afgelopen seizoen bij Rotterdam mee begonnen was: scoren. De jonge Nederlandse shooting guard etaleerde een fluwelen schottechniek en werd met 22 punten de topscorer van de wedstrijd. 

Het publiek kon opgelucht ademhalen. Het, na de zeperd in de Supercupwedstrijd, toch ietwat beschadigde blazoen was weer opgepoetst. Het vernieuwde Donar liet zien wel degelijk goed te kunnen basketballen al zal het tegen betere tegenstanders dan het Weert van vandaag niet iedere keer zo gemakkelijk gaan. De einduitslag van 122-57 is er eentje die de geschiedenisboeken in zal gaan; het is lange tijd geleden dat Donar zo oppermachtig was in een competitiewedstrijd. 

 

Donar TV met Yannick Franke, Erik Braal en Ken Brown 061015

Donar TV met Yannick Franke, Erik Braal en Ken Brown 061015

Laatste nieuws

Download het speelschema

Mis geen wedstrijd meer! Importeer dit bestand in Google Calendar, Outlook of Calendar.

Download het speelschema

Wil je niets missen van Donar?

Meld je aan voor de maandelijkse nieuwsbrief van Donar