Eindstand

Q1 Q2 Q3 Q4
Thuis 19 10 17 23
Uit 19 16 15 11
6
9
-
6
1
thuis uit
69 punten 61
15 fouten 19
10 steals 3
38 rebounds 32
14 assists 19

Donar speelde een nuttig oefenweekend in Leicester tegen de Riders. Nog zonder beide internationals Leon Williams en Olaf Schaftenaar, maar mét Matthew Otten aan het roer, speelde Donar twee ontmoetingen die close waren, maar wel beide verloren gingen.

Het eerste duel op vrijdagavond werd in v verband met het overlijden van koningin Elisabeth zonder publiek en publiciteit gespeeld en eindigde in 80-75. Het tweede duel werd vanmiddag gespeeld en was ook een prooi voor de Riders: 69-61.

Er zat duidelijk meer schwung in de Donar-aanval dan in de voorbije oefenduels, maar toch was de defensie het sterkste punt vandaag. Beide teams maakte er een mooie strijd van, waarbij Leicester wat meer de inside zocht (44 om 24 punten in the paint) en Donar wat meer van buiten schoot (7 om 2 driepunters).

Al in het eerste kwart konden Mark Roorda en Kjeld Zuidema de eerste minuten laten noteren en de minuten waren sowieso goed verdeeld. De productie kwam vooral van Charles Callison, Clayton Mounce, Vernon Taylor en Willem Brandwijk, terwijl Mindaugas Kacinas 10 rebounds liet noteren en Charles nog 10 assists gaf.

Een run van de Riders eind derde en begin vierde kwart van 16-0 deed de Groningers uiteindelijk de das om. Het beeld van de wedstrijd was echter dat beide teams ongeveer gelijkwaardig waren in deze fase van de voorbereiding.

Komende vrijdag en zondag speelt Donar in België tegen respectievelijk Mechelen en Antwerpen. Houdt onze media in de gaten voor links naar live stats en/of live streams.

Altijd op de hoogte blijven? Meld je aan voor onze nieuwsbrief

PARTNERS