Eindstand

Q1 Q2 Q3 Q4
Thuis 11 10 23 14
Uit 29 20 20 11
5
8
-
8
0
thuis uit
58 punten 80
17 fouten 21
11 steals 14
40 rebounds 44
12 assists 18

Donar had de grootste moeite om tegen Eisbären Bremerhaven een redelijk resultaat neer te zetten. De Noord-Duitsers speelden dynamisch en fysiek, terwijl Donar stroperig oogde, zo zagen de ongeveer 500 toeschouwers in Wildervank.

Vooral in de eerste helft wist Donar aanvallend weinig te presteren en omdat de zaak in de defensie ook niet sloot, ontstond er in no time een groot verschil en moesten de Groningse hoogtepunten met een lampje worden gezocht.

Bij rust bedroeg het verschil 28 punten (21-49) en de vraag was of Donar daar nog iets van goed zou weten te maken. Het antwoord was Ja, zij het beperkt tot drie puntjes per kwart.

Donar had in de tweede helft vooral nog moeite met het maken van eenvoudige inleggers tot frustratie van de betreffende spelers, maar defensief zag het er beter uit.

De passlijnen van de Eisbären werden steeds vaker onderschept en Donar was wat feller in de verdediging, zodat de gasten in de tweede helft niet verder kwamen dan 31 punten. Dat was zeker een positief aspect, evenals de scores van oud-Aquila spelers Kjeld Zuidema en Mark Roorda. De laatste produceerde een mooie bal onder het bord, die met veel gejuich begroet werd. Eindstand 58-80

Het komende weekeinde speelt de equipe van Andrej Stimac een double header in en tegen Leicester. Op dit moment is nog niet bekend of deze ontmoeting te volgen zal zijn. We houden u op de hoogte.

Altijd op de hoogte blijven? Meld je aan voor onze nieuwsbrief

PARTNERS