Eindstand

Q1 Q2 Q3 Q4
Thuis 11 11 19 9
Uit 26 23 23 19
5
0
-
9
1
thuis uit
50 punten 91
19 fouten 19
9 steals 14
27 rebounds 39
12 assists 21

De Open Dag viel vroeg dit jaar maar gelukkig namen veel mensen de moeite om elkaar weer te treffen, bij te praten, de (klein)kinderen allerlei leuke activiteiten te laten doen of zich aan te melden bij de supportersvereniging.

Zodoende was het al gezellig druk toen de spelerspresentatie begon, die gelardeerd was met veel blauw, licht, confetti en lawaai en die een eerste kennismaking vormde voor de fans met het vernieuwde team van Donar.

De oefenwedstrijd werd gespeeld tegen EWE Baskets uit Oldenburg en dat bleek een geduchte tegenstander. De Duitse ploeg was ongeveer even lang in training en liet zien dat dat geen beletsel hoeft te vormen voor prima spel. Vanaf de eerste minuut was duidelijk dat de Oldenburgers überlegen waren aan de thuisploeg. Geen schande als je bedenkt dat het budget van de Baskets een veelvoud bedraagt van Donars portemonnee.

Het was voor de coaches Otten en Stimac dan ook alle hens aan dek. Genoeg zaken om van te leren in de komende weken, wanneer een intensief oefenprogramma zal worden afgewerkt.

De eindstand 50-91 doet vermoeden dat het een en al treurnis was, maar lichtpunten waren er meer dan voldoende. Charles Callison bleek een degelijke pointguard, Sander Hollanders toonde veel initiatief, Mindaugas Kacinas was verdedigend sterk, net als Kjeld Zuidema trouwens, en Ronalds Zakis ontfermde zich regelmatig over zijn teamgenoten als vaderfiguur. Af en toe waren er zowel in de verdediging als de aanval goede momenten te zien, die Otten c.s. zullen aangrijpen om verder uit te bouwen en van het team een ingespeeld geheel te maken.

Het eerstvolgende oefenduel is zaterdag in en tegen Vechta. Het duel begint om 19:00 uur.

Altijd op de hoogte blijven? Meld je aan voor onze nieuwsbrief

PARTNERS