Eindstand

Q1 Q2 Q3 Q4
Thuis 12 23 23 21
Uit 13 24 12 17
7
9
-
6
6
thuis uit
79 punten 66
18 fouten 20
8 steals 10
35 rebounds 44
15 assists 13

Opnieuw bleek Zeeuw & Zeeuw Feyenoord Basketball in de competitie in Rotterdam een te lastige obstakel voor Donar. Begin oktober leed Donar een vrij onverwachte nederlaag en vanavond eigenlijk ook. De Rotterdammers kenden een hele sterke seizoensstart, maar daarna ook een behoorlijke terugval. Donar leek juist de weg omhoog gevonden te hebben en had zich inmiddels op de eerste plek van de ranglijst genesteld. Alleen in en tegen Leiden werd nog verloren de laatste periode, verder werden er flink wat overwinningen geboekt. Deze zaterdag liep het niet naar wens. De Rotterdammers tankten vanavond nieuw zelfvertrouwen, terwijl Donar even een dreun moest incasseren.

Het eerste kwart waren beide teams niet goed op dreef, wat ook resulteerde in een lage kwartstand 12-13, wel in Gronings voordeel. Het tweede kwart was ook voor Donar, opnieuw met miniem verschil, halverwege was de voorsprong 35-37. Na de pauze ging het echter mis. Hoewel Donar eerst nog iets verder afstand nam, plaatsten de mannen van coach Toon van Helfteren daarna een 8-0 run en namen een voorsprong, 43-40. Daarna liepen de Rotterdammers langzaam verder uit. Het liep van geen kant bij Donar, veelzeggend was het dat er in het derde kwart slechts twaalf punten werden gemaakt. Het vierde kwart moesten er negen punten verschil overbrugd worden. Hoe coach Erik Braal ook wisselde, op geen enkele manier kreeg Donar meer grip op de wedstrijd. Integendeel, de Rotterdammers vergrootten de voorsprong tot maximaal 18 punten (68-50). Daarna speelden ze gedecideerd de wedstrijd uit. De eindstand werd 79-66.De Rotterdammers hadden vijf spelers in de dubbele cijfers, Donar slechts twee; Donte Thomas (14 punten) en Vernon Taylor (10 punten).

Een uitgebreider verslag van de wedstrijd kunt u hier vinden. Alle statistieken kunt u hier bekijken.

De maand maart is dan niet goed begonnen voor de Groningers, er staan echter nog heel wat fraaie wedstrijden op het programma deze maand om dat recht te zetten. Te beginnen volgend weekend een uitwedstrijd in Leeuwarden, alvast een voorproefje op de bekerfinale eind deze maand. Tussen deze twee wedstrijden door heeft Donar ook nog twee thuiswedstrijden en niet de minste: tegen Landstede Hammers en ZZ Leiden. Alle gelegenheid dus om de fans weer wat moois voor te schotelen.

Eerstvolgende wedstrijd:   Zondag 15 maart, Kalverdijkje Leeuwarden, 16.00 uur                    Aris Leeuwarden – Donar Groningen

 

Altijd op de hoogte blijven? Meld je aan voor onze nieuwsbrief

PARTNERS