Eindstand

Q1 Q2 Q3 Q4
Thuis 17 15 5 16
Uit 14 22 23 17
5
3
-
7
6
thuis uit
53 punten 76
16 fouten 14
7 steals 9
33 rebounds 38
11 assists 13

Donar moest vanavond in Weert aantreden tegen Basketbal Academie Limburg. Het team van coach Radenko Varagic had de voorgaande twee wedstrijden in de competitie knap gewonnen van aansprekende tegenstanders, Zeeuw & Zeeuw Feyenoord Rotterdam en Heroes Den Bosch. Donar was dus gewaarschuwd, zeker ook omdat Shane Hammink (aantal weken uit de running) en Thomas Koenis (lichte blessure) niet van de partij waren.

In het eerste kwart was Donar nog niet bij de les en keek het na vier minuten spelen tegen een 10-2 achterstand aan. Erik Braal nam meteen een time out en probeerde zijn team wakker te schudden. Ook daarna liep het nog niet echt lekker en was het aan een driepunter van Vernon Taylor te danken dat de achterstand na het eerste kwart slechts 17-14 was. Het tweede kwart kwam het herstel, langzaam maar zeker kreeg Donar grip op de wedstrijd zonder echt te domineren. Bij rust was het 32-36 in Gronings voordeel.

Na de pauze was Donar meteen bij de les en greep het BAL bij de strot, verdedigend werd er niets meer weggegeven, veel aanvallende rebounds werden er gepakt en de schoten begonnen te vallen. De Limburgers scoorden in het derde kwart slechts vijf punten en wisten dat de wedstrijd zo goed als beslist was. Donar leidde nu soeverein met 37-59. Het laatste gedeelte van de wedstrijd werd gecontroleerd uitgespeeld en kregen ook alle jeugdspelers nog speelminuten. De eindstand werd 53-76 en Donar blijft hierdoor koploper in de Dutch Basketball League, al moet wel gezegd worden dat Landstede Hammers nog wat wedstrijden heeft in te halen en minder verliespunten heeft.  Topscorers aan Donarzijde waren Donte Thomas en Carrington Love (elk 15 punten), Vernon Taylor (14 punten) en Matt Williams (10 punten).

Een uitgebreider verslag van de wedstrijd kunt u hier vinden. Alle statistieken kunt u hier bekijken.

De eerstvolgende wedstrijd voor Donar is weer een uitwedstrijd, zaterdag 7 maart, in en tegen Zeeuw & Zeeuw Feyenoord Rotterdam. Aanvang 19.45 uur

 

Aanstaande maandag 9 maart start de vrije verkoop van toegangskaarten, inclusief de tweede ring voor de finale van de Basketbal Cup die in Martiniplaza gespeeld zal gaan worden op zondagmiddag 29 maart, 13.30 uur. De tegenstander is Aris Leeuwarden. Wilt u live aanwezig zijn bij de Noordelijke derby, houdt u dan onze website in de gaten voor toegangskaarten, meer informatie kunt u hier vinden.

Altijd op de hoogte blijven? Meld je aan voor onze nieuwsbrief

PARTNERS