Eindstand

Q1 Q2 Q3 Q4
Thuis 8 18 17 14
Uit 24 12 22 15
5
7
-
7
3
thuis uit
57 punten 73
10 fouten 17
10 steals 11
28 rebounds 40
16 assists 22

Donar verdedigde een voorsprong van 34 punten en heeft in Rotterdam zonder al te veel moeite de halve finale van de Basketball Cup bereikt. Mochten de Rotterdammers nog enige hoop hebben gehad op een stunt, Donar deed die hoop meteen in het eerste kwart volledig teniet. Tot 8-8 ging het nog gelijk op, daarna was het Donar dat oppermachtig was en via een 0-16 run de stand naar 8-24 bracht. Opvallend was dat in het eerste kwart het spel al twee keer stil lag vanwege problemen met de schotklok. Heel eventjes leek een herhaling van het ongemak drie weken eerder in Groningen in de maak. Na het eerste kwart werden de schotklokken echter vervangen en kon de wedstrijd probleemloos worden uitgespeeld. Daarna speelde Donar iets slordiger waardoor de Rotterdammers iets konden inlopen, dat werd echter in het derde kwart meteen weer rechtgezet. Coach Braal kon elke speler redelijk wat speeltijd gunnen en ook Sheyi Adetunji en Jef de Vries kregen de laatste vijf minuten gelegenheid om iets van hun kunnen te laten zien. Sheyi had daarbij de pech dat hij in de laatste minuut geblesseerd uitviel. Jef had het genoegen de laatste score in de wedstrijd te mogen maken (fraaie driepunter) en bracht de eindstand op 57-73.

Een uitgebreider verslag van de wedstrijd kunt u hier vinden. Alle statistieken kunt u hier bekijken.

Topscorers Donar: Carrington Love (13 punten) en Matt Williams Jr. (11 punten).

 

Dit resultaat zorgt ervoor dat Donar een zeer pittige week voor de boeg heeft met 4 wedstrijden binnen 8 dagen, waaronder de dubbele confrontatie in de halve finale van de Basketball Cup tegen landskampioen en huidige koploper in de DBL: Landstede Hammers Zwolle. Donar speelt op dinsdag 11 februari eerst uit, waarna twee dagen later, donderdag 13 februari, in Groningen de return gespeeld zal worden. Tickets voor de wedstrijd in Groningen zijn hier te verkrijgen.

A.s. zondag in Martiniplaza,  15.00 uur, zal Donar voor de reguliere competitie echter eerst nog een thuiswedstrijd moeten afwerken tegen Den Helder Suns. Ook daar rekent het team uiteraard op uw volle steun. Hiervoor zijn ook nog tickets verkrijgbaar. Een prachtige basketbalweek voor de boeg !

Altijd op de hoogte blijven? Meld je aan voor onze nieuwsbrief

PARTNERS