Eindstand

Q1 Q2 Q3 Q4
Thuis 18 23 15 25
Uit 14 21 17 21
8
1
-
7
3
thuis uit
81 punten 73
15 fouten 23
12 steals 8
37 rebounds 40
17 assists 21

In een met 1600 toeschouwers prima gevulde Vijf Meihal is Donar er in Leiden niet in geslaagd om de volle buit mee naar Groningen te nemen. De ongeveer 40 meegereisde Groninger supporters zagen een Donar dat niet bij machte was de wedstrijd onder controle te krijgen. In het eerste kwart begon Donar meteen al heel moeizaam aan de wedstrijd. Na een door coach Erik Braal genomen time out bij een 12-4 achterstand ging het wel iets beter lopen. Het eerste kwart werd met 18-14 in het voordeel van ZZ Leiden afgesloten. Het tweede kwart ging gelijk op en leek Donar met een gelijke stand de pauze in te gaan, echter een score in de zoemer bij Leiden voorkwam dat helaas, 41-35.

Na de pauze leek het er wel even op dat Donar in haar spel kwam. Voornamelijk door uitblinker Carrington Love die een uitstekende wedstrijd speelde. Donar wist diverse keren de leiding in dit kwart te nemen, maar kon niet doordrukken. Leiden had meer spelers die een prima wedstrijd speelden en ook altijd nog Worthy de Jong die zoals zo vaak erg goed speelde. Tot 69-65 bleef Donar nog in de wedstrijd. Daarna sloeg Leiden toe en liep het in no time uit naar een voorsprong van 12 punten. Carrington Love bracht nog even wat hoop bij de Groningers terug door twee drietjes raak te gooien, echter Leiden wist de overwinning over de streep te trekken. Eindstand 81-73

Topscorers Donar :  Carrington Love (26 punten, waaronder 5 op 7 drietjes), Thomas Koenis (12 punten, 9 rebounds) en Vernon Taylor (10 punten).

Een uitgebreider verslag van de wedstrijd kunt u hier vinden. Alle statistieken kunt u hier bekijken.

Doordat Heroes Den Bosch deze zaterdagavond van Landstede Hammers Zwolle won is de spanning aan kop van de ranglijst van de Dutch Basketball League weer flink toegenomen. Het is voor Donar donderdag in Rotterdam nu eerst zaak om de halve finale van de Basketball Cup te halen om vervolgens aanstaande zondagmiddag in Martiniplaza tegenstander Den Helder Suns onverrichter zake huiswaarts te sturen.

 

Volgende wedstrijd: donderdag 6 februari, Topsportcentrum Rotterdam, 20.30 uur                  Zeeuw & Zeeuw Feyenoord Rotterdam – Donar Groningen

Altijd op de hoogte blijven? Meld je aan voor onze nieuwsbrief

PARTNERS