Eindstand

Q1 Q2 Q3 Q4
Thuis 18 26 24 24
Uit 22 11 18 7
9
2
-
5
8
thuis uit
92 punten 58
18 fouten 15
9 steals 6
50 rebounds 27
22 assists 6

Donar deed prima zaken in de eerste van de twee duels om de kwartfinale in de Basketball Cup. Het taaie Feyenoord werd uiteindelijk met groot verschil verslagen: 92-58. De toeschouwers, voorzien van koffie, thee en cake of koek, een geste van MartiniPlaza, zagen een lastig begin van de wedstrijd. Dat kwam eigenlijk vooral omdat het uit de wedstrijd houden van de twee makkelijk scorende guards van Feyenoord, Snider en Woods, niet goed wilde lukken. Er waren enige ingrepen van coach Braal nodig om zijn team op het spoor te krijgen. Niet ver voor rust kreeg de thuisploeg dan eindelijk die grip op het duel die werd gezocht. De energie van Vernon Taylor en Donte Thomas werkte aanstekelijk en ook na rust ging Donar in hoog tempo door.

Feyenoord gad zich echter zeker niet makkelijk gewonnen en bleef serieus meedoen. De Rotterdammers konden. echter niet voorkomen dat Donar langzaam uitliep naar 15 verschil aan het eind van kwart drie. In de loop van het slotkwart knakte er iets bij de gasten. Het kaarsje was opgebrand of het geloof was weg, hoe dan ook: Donar ging er als een speer vandoor en speelde zichzelf met anderhalf been in de halve finale.

Statistieken vindt u hier en een uitgebreider verslag is hier te lezen.

Donar TV sprak met de hoofdrolspelers.

Altijd op de hoogte blijven? Meld je aan voor onze nieuwsbrief

PARTNERS