Eindstand

Q1 Q2 Q3 Q4
Thuis 20 17 12 24
Uit 14 20 17 12
7
3
-
6
3
thuis uit
73 punten 63
25 fouten 12
10 steals 8
38 rebounds 37
23 assists 14

Deze laatste (thuis)wedstrijd in Martiniplaza zo vlak voor de feestdagen zaten alle Donar supporters er klaar voor om hun team nog één keer aan het werk te zien en hopelijk te zien schitteren. Vooraf zat de stemming er goed in, alle toeschouwers ontvingen een toepasselijke blauwe kerstmuts en verwachtten niet al te veel problemen met de lagere geklasseerde Friezen. Het was echter volledig de verdienste van Aris Leeuwarden dat het Donar dwong om tot het uiterste te gaan om de overwinning binnen te slepen.

Het eerste kwart duurde het even voordat Donar op gang kwam, maar al gauw stond er 20-10 op het scorebord. Door kleine onachtzaamheden werd de kwartstand toch nog 20-14. Dit was wellicht al een voorteken, want zowel in het tweede kwart als in het derde kwart kwam Donar niet goed meer voor de dag en de zeer hardwerkende Leeuwarders namen brutaal de leiding. In het derde kwart werd de wedstrijd uiterst tumultueus. Coach Erik Braal en ook Drew Smith liepen tegen technische fouten op. Aris profiteerde ervan. Nadat Drew Smith voor de tweede keer bij een opstootje betrokken was, moest hij de zaal definitief verlaten.

Aris mocht het vierde kwart met een 49-51 voorsprong beginnen en had goede hoop wellicht hun derde overwinning van het seizoen te behalen. Donar stond op het juiste moment echter op, gesteund door het publiek, dat begreep dat de spelers wel wat extra steun konden gebruiken. Opeens vielen de driepunters op het juiste moment, de sterk spelende Shane Hammink (2), Leon Williams (1) en Vernon Taylor (2) waren daarvoor verantwoordelijk. Aris kwam deze dreunen niet meer te boven en Donar sleepte zodoende een uiterst zwaar bevochten overwinning uit het vuur. Eindstand 73-63.

Een uitgebreider verslag kunt u hier vinden. De statistieken van deze wedstrijd kunt u hier bekijken.

Op zaterdag 4 januari 2020 wordt de competitie hervat, met weer een thuiswedstrijd, de tegenstander is dan BAL uit Weert. Donar wenst u hele fijne feestdagen en hoopt u als publiek uiteraard ook in het nieuwe jaar weer te kunnen begroeten.

 

Volgende wedstrijd: Zaterdag 4 januari 2020, Martiniplaza, Groningen, 19.30 uur               Donar Groningen – Basketbal Academie Limburg

Altijd op de hoogte blijven? Meld je aan voor onze nieuwsbrief

PARTNERS