Eindstand

Q1 Q2 Q3 Q4
Thuis 2 12 10 3
Uit 25 24 28 26
2
7
-
1
0
3
thuis uit
27 punten 103
10 fouten 10
7 steals 9
31 rebounds 49
6 assists 39

In Hoofddorp keken ze al weken uit naar de kraker in de vierde ronde van de Basketball Cup (nieuwe naam NBB beker), een thuiswedstrijd tegen topploeg Donar maak je natuurlijk niet elk seizoen mee. In de met 750 toeschouwers prima gevulde Sportcomplex Koning Willem-Alexander probeerde men er een leuke happening van te maken met cheerleaders en al. Uiteraard was Donar een paar maatjes te groot voor de nummer elf uit de 1e divisie, maar dat mocht de pret niet drukken.

Donar was er natuurlijk alles aan gelegen om de wedstrijd goed door te komen en zonder problemen de kwartfinale te halen. Zonder Donte Thomas en kersverse vader Jason Dourisseau lieten de spelers van coach Erik Braal in het eerste kwart al zien dat ze de wedstrijd niet te licht opvatten. De stand na het eerste kwart was 2-25 en dat gaf Erik Braal dé gelegenheid om de jeugdspelers veel te laten spelen en dat deden ze prima. Vooral Yoeri Hoexum (13 punten, drie op drie driepunters) en Jef de Vries (11 punten, drie op vier driepunters) lieten zich niet onbetuigd. Ook was het voor Jeffrey Sedoc (7 punten) zeer verheugend dat hij eindelijk eens mee kon doen, nadat hij zeer lang uit de roulatie was geweest vanwege een vervelende blessure. Sheyi Adetunji (6 punten) deelde ook in de scores.

Donar speelde de wedstrijd gemakkelijk uit en zorgde voor een 27-103 eindstand op het scorebord. Daarmee is het eerste doel bereikt en mag het begin januari in een dubbele confrontatie met Zeeuw & Zeeuw Feyenoord Rotterdam gaan uitvechten wie naar de halve finale mag. Donar mag op dinsdag 14 januari eerst in Martiniplaza aantreden, waarna het twee dagen later in Rotterdam de beslissingswedstrijd zal moeten spelen. De Basketball Cup is een prijs waar Donar vol voor wil gaan.

De wedstrijdstatistieken kunt u hier te bekijken.

Aanstaande zaterdag de laatste wedstrijd van 2019 in Martiniplaza, de noordelijke derby tegen Aris Leeuwarden, een echte kerstkraker. Een mooie gelegenheid voor de fans om hun team nog eens aan het werk te zien voordat de feestdagen beginnen. We hopen op een goed gevuld Martiniplaza, kaarten zijn nog steeds verkrijgbaar.

 

Volgende wedstrijd:   Zaterdag 21 december, Martiniplaza, Groningen, 19.30 uur               Donar Groningen – Aris Leeuwarden

 

 

Altijd op de hoogte blijven? Meld je aan voor onze nieuwsbrief

PARTNERS