Eindstand

Q1 Q2 Q3 Q4
Thuis 25 22 22 20
Uit 9 13 15 15
8
9
-
5
2
thuis uit
89 punten 52
20 fouten 20
11 steals 7
44 rebounds 26
16 assists 9

Regelmatige overwinning op BA Limburg

Donar maakte er tegen de Basketbal Academie Limburg een aantrekkelijke wedstrijd van en won met 89-52. Zonder de geblesseerden Jason Dourisseau, Donte Thomas en Vernon Taylor, maar mét Drew Smith in de basis, legde Donar reeds in het eerste kwart de basis voor de ruime overwinning. Toen het 25-9 stond was duidelijk dat de tegenstand te zwak was om werkelijk indruk te maken. Eigenlijk kon alleen de Amerikaan Trey Burch-Manning af en toe iets doen tegen het straffe verdedigen van de thuisploeg.

Ook veelzeggend was het feit dat BAL in de hele eerste helft slechts twee tweepunters en zes driepunters wist te produceren.

Na de rust werden de teugels wellicht een ietsiepietsie gevierd, waardoor het vervolg een iets draaglijker aanzien kreeg voor de Weertenaren. Het samenspel was bij Donar meest goed verzorgd en Leon Williams speelde daar een goede rol in. De sympathieke pointguard maakte weer ouderwets minuten en deed dat prima. Ook Drew Smith bleek zich als en vis in het water te voelen. Ondanks dat hij van de spelers alleen JD kende, kenden de spelletjes van de coaches voor hem natuurlijk weinig geheimen. Drew bracht in elk geval dynamiek en energie mee en zijn eenhandige schot in de laatste seconde van kwart 3 had ongetwijfeld de headlines gehaald als de bal niet van de ring was gestuiterd. Vermeldenswaard waren ook de optredens van Matt McCarthy (10p, 8 rb) en man-of-the-match Shane Hammink (16p, 7rb, 2as, 3st).

De slotminuten waren voor Yoeri Hoexum die lekker brutaal de aanval opzocht en daarmee nog 6 punten wist te scoren. Al met al een goede wedstrijd na een week vol blessures.

Statistieken en een alternatief verslag zijn hier beschikbaar. De hoofdrolspelers zijn te bewonderen op Donar TV.

Volgende wedstrijd: Zondag 15 december in en tegen Den Helder. Tip-off is om 16:00 uur.

Altijd op de hoogte blijven? Meld je aan voor onze nieuwsbrief

PARTNERS