Eindstand

Q1 Q2 Q3 Q4
Thuis 20 18 12 15
Uit 10 21 15 13
6
5
-
5
9
thuis uit
65 punten 59
21 fouten 21
7 steals 7
36 rebounds 43
16 assists 17

In een wedstrijd waarin ook Heroes Den Bosch niet in uiterst goede doen was, was Donar toch niet bij machte om de overwinning mee naar huis te nemen.  Zonder Jason Dourisseau (nog steeds geblesseerd) en ook Deshawn Freeman, waar afscheid van werd genomen, trad Donar aan in De Maaspoort. Drew Smith, de vervanger van Freeman was al speelgerechtigd en zat zodoende op de bank. In een wedstrijd waarin Donar nooit op voorsprong stond werd uiteindelijk met 65-59 verloren.

Donar begon zeer matig aan de wedstrijd en raakte in een rommelige eerste kwart, waarin het spel een paar keer stil lag vanwege onduidelijke scheidsrechterlijke beslissingen, al snel op achterstand. Verheugend was het dat Leon Williams na lang blessureleed eindelijk weer speelminuten mocht noteren. In het tweede gedeelte van de wedstrijd ging Donar iets feller verdedigen, maar kon het slechts een klein beetje van de achterstand goed maken, waardoor de ruststand 38-31 werd. Drew Smith maakte zijn eerste speelminuten in dit kwart.

Na de pauze leek Donar de wedstrijd naar haar hand te zetten en kwam het al snel terug tot 38-37, verder kwamen de Groningers deze wedstrijd echter niet. Aanvallend schortte er gewoonweg te veel aan en daardoor keek Donar het begin van het laatste kwart toch tegen een 50-46 achterstand aan. Maar net als afgelopen woensdag was ook nu het begin van het vierde kwart dramatisch. Het duurde 6 minuten en 50 seconden ! voordat Hammink de eerste score liet noteren, maar daarmee bracht hij de stand slechts op 62-48. Even daarvoor viel Donte Thomas jammerlijk uit met waarschijnlijk een vingerblessure. Donar perste er nog een slotoffensief uit en Den Bosch werd iets slordiger, het mocht niet baten, waardoor uiteindelijk de eindstand 65-59 werd. Topscorers bij Donar waren Donte Thomas en Shane Hammink met elk 13 punten.

Een uitgebreider verslag van de wedstrijd kunt u hier vinden. De statistieken kunt u hier bekijken.

Opnieuw een gevoelige nederlaag voor Donar en er lijkt veel werk aan de winkel om het team weer in het juiste ritme te krijgen om op kampioenskoers te komen. De thuiswedstrijd tegen BAL volgende week lijkt daarvoor een ideale gelegenheid.

 

Eerstvolgende wedstrijd:   Zaterdag 7 december, Martiniplaza, 19.30 uur               Donar Groningen – BAL

Altijd op de hoogte blijven? Meld je aan voor onze nieuwsbrief

PARTNERS