Eindstand

Q1 Q2 Q3 Q4
Thuis 23 14 19 8
Uit 18 11 20 29
6
4
-
7
8
thuis uit
64 punten 78
25 fouten 24
3 steals 11
43 rebounds 35
15 assists 12

Het is Donar na een dramatisch verlopen tweede helft niet gelukt om de tweede ronde van de FIBA EuropeCup te bereiken. Spirou Baskets Charleroi leek rijp voor de slachtbank, maar Donar liet het afweten op het moment dat het er echt op aan kwam. Het team van Erik Braal begon nog wel zo sterk aan de wedstrijd, voor elke meter werd geknokt en door goed samenspel werd Spirou op achterstand gezet. Voornamelijk Hammink speelde bij vlagen weergaloos, maar liep helaas ook al vrij snel 3 fouten op, waardoor hij vaker op de bank moest plaatsnemen. Ook het tweede kwart verliep naar wens, de voorsprong werd zelfs nog iets uitgebouwd, de Belgen zaten niet in de wedstrijd.

Na de pauze ging het ook prima met Donar, de voorsprong werd zelfs uitgebouwd naar 15 punten en zoals gezegd, Donar was hard op weg naar de tweede ronde van de FIBA EuropeCup. Echter halverwege het derde kwart ging het mis. Nadat het spel een tijdje stil lag aangezien de reclameboarding voor de Belgische spelersbank omver was gevallen en vrij snel daarna de Belgische coach met twee technische fouten de zaal moest verlaten, leek een overwinning voor de Belgen heel ver weg, maar juist vanaf dat moment ging alles fout bij Donar. Balverlies op balverlies, slechte schoten, niets lukte meer. Bij de Belgen stonden op dat moment echter twee spelers op door alles raak te schieten, Anthony Beane en Alexandre Libert. Zij brachten de Belgen terug in de wedstrijd en zorgden er voor dat het hele team er weer in ging geloven. Nog ging Donar met zeven punten voorsprong het laatste kwart in. Maar het laatste kwart was desastreus, Donar gaf niet meer thuis en moest haar fans teleurstellen, het kwart ging met 8-29 naar de Belgen en de Belgische fans die na het eerste kwart nog op frietjes getrakteerd waren, beseften dat ze het laatste kwart nog eens een traktatie hadden ontvangen. Eindstand 64-78.

Een uitgebreider verslag kunt u hier lezen. De statistieken kunt u hier bekijken.

Helaas is het Europese avontuur voor dit seizoen over en uit. Zaterdag wacht meteen weer een zware wedstrijd in de DBL, de uitwedstrijd tegen Heroes Den Bosch. De teleurstelling zal best even blijven, een overwinning is toch de beste remedie.

 

Volgende wedstrijd:   Zaterdag 30 november 2019, de Maaspoort Den Bosch, 20.00 uur               Heroes Den Bosch – Donar Groningen

Altijd op de hoogte blijven? Meld je aan voor onze nieuwsbrief

PARTNERS